Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: drzwi zewnetrzne - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

drzwi zewnetrzne

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   maciek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 151
  • Rejestracja 04-kwiecień 10

Napisano 11 lipiec 2011 - 13:52

Aby nie tracic ciepla (szkoda aby przez drzwi uciekalo mi cieplo gdy zainwestowalem w dobrej jakosci bk na sciany) i byc spokojnym o funkcjonalnosc i zywotnosc, co mozna znalezc u nas na rynku z drzwi zewnetrznych czym sie warto kierowac i na co zwracac szczególną uwage?
Polecicie cos w przystepnej cenie oraz dobrej jakości?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   pinki Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 25 sierpień 2011 - 09:07

Ja ci mogę teraz polecić drzwi zakupione w salonie Vox, gdyż teraz mają promocje. Na pewno coś znajdziesz ja znalazłam i jestem zadowolona.

pozdrawiam

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Buddom Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 30-maj 11

Napisano 06 wrzesień 2011 - 13:30

Każdy zapomina o fachowym montażu. Co z tego, że drzwi będą super jak przyjdzie jakiś amator i tak je zamontuje, że będą szpary. A to przez nie ucieka najwięcej ciepła. Drzwi najlepiej kupować z dopasowaną futryną.

#4 Gość_pinki

• Grupa Guests

Napisano 12 wrzesień 2011 - 12:02

Zgadzam się z przedmówcą. 100% sukcesu jest wtedy gdy masz ładne drzwi i dobrze osadzone- przez profesjonalistów. Zazwyczaj firmy, które sprzedają drzwi maja montażystów. Nie dość, że masz pewność, że twoje drzwi są dobrze osadzone, to możesz jeszcze je zakupić z montażem taniej. Gdy z kupując drzwi i montaż masz taniej o chyba 15% vatu.

#5 Gość_aarrako

• Grupa Guests

Napisano 09 listopad 2011 - 12:36

Ja kupowałam drzwi wraz z montażem w salonie vox i byłam, jestem zadowolona. Krótki czas oczekiwania no i drzwi dobrze osadzone. Do dnia dzisiejszego nic się z nimi nie robi :)Poza tym pewnie inne firmy szanujące się na rynku proponują tez taki system drzwi+ montaż= rabat:)No i dana firma proponująca taki system nie może sobie chyba pozwolić aby montażem zajmowali się amatorzy.

#6 Gość_aarrako

• Grupa Guests

Napisano 10 listopad 2011 - 13:21

Poza tym, zapomniałam jeszcze dodać iż każdy montażysta w salonie vox przechodzi szereg szkoleń co później potwierdzone jest certyfikatem . A ukończenie szkoleń wcale nie równa się z jego uzyskaniem. Także nie ma lipy :)

#7 Gość_renka

• Grupa Guests

Napisano 18 listopad 2011 - 10:56

Drzwi zewnętrzne muszą być solidne i trwałe. Najważniejsze są zabezpieczenia i ochrona przeciwwłamaniowa. Konstrukcje wzmacniające montuje się wewnątrz drzwi.Takie drzwi pomimo licznych wypełnień i wzmocnień, wyglądają równie dostojnie jak tradycyjne drewniane.

#8 Gość_arrako

• Grupa Guests

Napisano 28 listopad 2011 - 11:40

No pewnie, że tak. Ja wolę więcej zapłacić i mieć drzwi antywłamaniowy niż później pluć sobie w brodę.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71

Napisano 02 grudzień 2011 - 13:39

Osobiście polecam tez poza drzwiami Vox, drzwi Porta, z ciekawości sprawdziłem ich ofertę i nawet widzę ęe mają obecnie jakieś promocje na montaż.
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

#10 Gość_paraola

• Grupa Guests

Napisano 08 grudzień 2011 - 10:09

Skoczek skącz ze spamem !!!

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71

Napisano 08 grudzień 2011 - 14:50

Polecam zapoznać się na początku z tłumaczeniem słowa "spam". Nie bawi mnie coś takiego, jestem tu czysto hobbistycznie, a nie tak jak wszystkie powyższe wypowiedzi z konta gości bez rejestracji, zachwalające pod niebiosa firmę vox :).
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

#12 Gość_paraola

• Grupa Guests

Napisano 12 grudzień 2011 - 14:42

Skoczek to, że jesteś zalogowany to o niczym nie świadczy - tajny agencie z porty :)

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Buddom Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 30-maj 11

Napisano 12 grudzień 2011 - 15:59

Wewnątrz pomieszczeń można mieć drzwi rozsuwane w prowadnicach. Nie koniecznie musza to być drewniane drzwi z klamką.
Poza tym nie ma co się żyłować na jakieś bajeranckie drzwi po 1500 zł. jak już ktos musi miech kupi najprostsze po 200-300 zł.

#14 Gość_paraola

• Grupa Guests

Napisano 27 grudzień 2011 - 10:04

Jak dla mnie to takie drzwi to badziew. Ja wolę troszkę więcej dołożyć i mieć drzwi lepsze. A broń boże już kupować takie drzwi w siecówkach. Powtarzam to wszystkim swoim znajomym. Lepiej kupić drzwi w sklepie firmowym, branżowym i tam zamówić od razu montaż. Nie dość ze wychodzi taniej, to zrobią to fachowcy po szkoleniach i nie ma problemu z gwarancją.

#15 Gość_paraola

• Grupa Guests

Napisano 04 kwiecień 2012 - 11:51

Ale czy to jeszcze nie jest tak, że kupując rzeczy tanie płacisz 2 razy?

#16 Gość_paraola

• Grupa Guests

Napisano 11 kwiecień 2012 - 09:32

a teraz cos dla oszczędnych? Jest cały zestaw w voxie.Panel+podkład+listwa za 25zł

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Jaroff Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 24
  • Rejestracja 22-czerwiec 11

Napisano 30 kwiecień 2012 - 21:10

Najlepsze są drzwi z egoztycznego drewna, najtrwalsze i twarde, ale bardzo kosztowne:)

#18 Gość_noris

• Grupa Guests

Napisano 02 maj 2012 - 10:08

Masz racje takie drzwi to spory wydatek.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Parapet wewnętrzny

Parapet jako element dekoracyjny

Parapety okienne wewnętrzne, jak i zewnętrzne, są ważnym elementem wykończenia każdej wnęki okiennej. Pełnią one funkcje zarówno dekoracyjne jak i konstrukcyjne. Odpowiednio dobrane, powinny harmonizować z pozostałymi elementami wystroju naszego domu. Są tak samo ważnym detalem jak kolor elewacji, ścian czy wykończenia tarasu.
działka budowlana

Działki budowlane w Polsce

Generalną tendencją w II kwartale 2009 r. Jest spadek cen działek wokół dużych miast. Największy dotyczy miejscowości podwarszawskich, takich jak Legionów, Łomianki, Stare Babice i Józefów. W niektórych przypadkach cena spadła nawet o 35%.
Zasłony

Karnisz - ważny element dekoracji okien

Karnisz to nie tylko zwykły drążek na którym powieszona jest tkanina. Jest to także atrakcyjny dodatek i oryginalna dekoracja wnętrza, dlatego powinien współgrać z pozostałymi elementami wystroju, dzięki czemu będzie zgrabnym dopełnieniem każdego pomieszczenia.
Groszek pustynny

Groszek pustynny

Groszek pustynny (Swainsona formosa) jest bardzo atrakcyjną rośliną ozdobną. Posiada niepowtarzalne, intensywnie czerwone kwiaty o kształcie przypominającym motyle z czarnymi plamkami. Pokrój bardzo luźny, często określany jako elegancki. Liście są niebieskawe, lekko owłosione. Do tej pory nie wyhodowano odmian uprawnych.
Nasiona przed wysiewem powinny być przez 24h moczone w ciepłej wodzie. Następnie umieszczamy je w na głębokości 1 cm w podłożu do wysiewu. Kiełkowanie najszybciej przebiega w temperaturze 25°C.
Powinien rosnąć w zacisznym, słonecznym miejscu. Ma podwyższone zapotrzebowanie na składniki pokarmowe i w przypadku ich braku natychmiast reaguje chlorozą i wstrzymaniem wzrostu.
découpage

DECOUPAGE – sztuka aranżacji i dekoracji dla każdego

Techniki découpage to doskonała forma aranżacji i dekoracji do wnętrz tradycyjnych lub pokoju dziecięcego. Wielkim artystą może stać się każdy, kto potrafi posłużyć się … zwykłym pędzlem.