Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Pokoik dziecka - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Pokoik dziecka

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   nati001 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 14-czerwiec 11

Napisano 23 czerwiec 2011 - 22:46

Ma ktoś pomysły jak ozdobić pokoik rocznego dziecka? Kolorowe ściany, kolorowe mebelki... ale co jeszcze?
czekam na odpowiedzi :)

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Martyna789 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5

Napisano 30 czerwiec 2011 - 11:30

witaj, jest mnóstwo rzeczy aby wystroić pokoik dziecka, wszystko też zależy ile ma lat :) czasem warto pooglądać ciekawe artykuły i poczytać co teraz modne... możesz na przykład zakupić jakieś ładne(kolorowe) naklejki na ścianę, bo są coraz bardziej modne. W necie masz wiele sklepów ale tylko niektóre mają dobry klej, inne mogą się odklejać na niektórych farbach... z tego co wiem, to kuzynka kupowała na 99% w tym sklepie www.naklejkidladzieci.pl i sobie chwaliła :) nazwę zapamiętałam bo bardzo prosta ;)

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   nati001 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5

Napisano 02 lipiec 2011 - 10:37

hej! dzięki za pomoc - z tymi naklejkami to rzeczywiście super sprawa, oglądałam tą stroną i muszę powiedzieć, że mają tam bardzo duży wybór :) chyba się skuszę na te naklejki, a potem na forum wrzucę fotkę pokoju :)
macie jakies inne pomysly? pozdrawiam

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 03 lipiec 2011 - 12:18

Misie zwisające z żyrandola, lampki wyświetlające na suficie jakieś gwiazdki :)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Katjaaa Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 20-kwiecień 11

Napisano 04 lipiec 2011 - 17:27

Ale się cieszę, że ktoś założył ten temat :) i dziękuję za adres do strony z naklejkami. Poprzeglądałam sobie i jest kolekcja Amelci a moja córcia ma tak na imię :) te zwierzątka http://www.naklejkid..._amelci#content są urocze ! a największą niespodzianką są niskie ceny naprawdę super dzięki :)

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Suzi Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja 25-lipiec 11

Napisano 25 lipiec 2011 - 09:48

Wyświetl postUżytkownik nati001 dnia 23 czerwiec 2011 - 22:46 napisał

Ma ktoś pomysły jak ozdobić pokoik rocznego dziecka? Kolorowe ściany, kolorowe mebelki... ale co jeszcze?

Naklejki na ścianę to prawdziwa rewelacja. Moje dziecko jest zachwycone. Ja zresztą też bo za małe pieniądze można zrobić dziecku frajdę;)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   szymonkaniewski Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 27-lipiec 11

Napisano 27 lipiec 2011 - 12:41

Chcieliśmy w końcu oduczyć nasze dziecko spania z rodzicami i kupiliśmy łóżko strażaka dla synka. Zamówiliśmy na extrapunkt.pl do tego przykleiliśmy na scianie mnóstwo szablonów tematycznie związanych ze strażakiem Samem i w końcu udało się nam namówić dzieciaka do spania we własnym pokoju...teraz nawet nie chce z niego wychodzić ;)

#8 Gość_Zuza

• Grupa Guests

Napisano 06 wrzesień 2011 - 17:16

faktycznie naklejki super sprawa.
nati001 zerknij tutaj http://www.iszafy.pl...menty/dladzieci , zakochałam się w tych mebelkach :)

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208
  • Rejestracja 22-listopad 10

Napisano 21 wrzesień 2011 - 08:04

Przyszło mi do głowy, choć oczywiście to pomysł dla nieco starszego dziecka, ale w końcu co chwila nie będziecie zmieniać wystroju w pokoiku. Więc możecie część lub nawet całą ścianę pomalować tzw. farbą tablicową. Czyli farbą po której dziecko może bezkarnie mazać kredą i wszystko bez problemu się ściera.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Renata1982 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 62
  • Rejestracja 10-sierpień 11

Napisano 21 wrzesień 2011 - 09:07

Wyświetl postUżytkownik dawid.r dnia 21 wrzesień 2011 - 09:04 napisał

Przyszło mi do głowy, choć oczywiście to pomysł dla nieco starszego dziecka, ale w końcu co chwila nie będziecie zmieniać wystroju w pokoiku. Więc możecie część lub nawet całą ścianę pomalować tzw. farbą tablicową. Czyli farbą po której dziecko może bezkarnie mazać kredą i wszystko bez problemu się ściera.

nooo farby tablicowe sa super, znajoma w bloku obok swojemu dziecku taki kwadrat tym wymalowala i dziecko pisze, bazgrze, ma wiecej radosci niz sie ona spodziewala;) nie jest to nudne z pewnoscia :)

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 22 wrzesień 2011 - 15:01

Wyświetl postUżytkownik Renata1982 dnia 21 wrzesień 2011 - 09:07 napisał

nooo farby tablicowe sa super, znajoma w bloku obok swojemu dziecku taki kwadrat tym wymalowala i dziecko pisze, bazgrze, ma wiecej radosci niz sie ona spodziewala;) nie jest to nudne z pewnoscia :)

no wlasnie, a przy tym nie zagracila zadnymi sztalugami z tablicami pokoju, ta twoja znajoma

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96
  • Rejestracja 26-lipiec 11

Napisano 23 wrzesień 2011 - 09:07

farba tablicowa? pierwsze słysze, a co to takiego?

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 27 wrzesień 2011 - 10:08

farba, którą malujesz jakiś fragment ściany i uzyskujesz powierzchnię, na której mozesz pisać kredą i zmywac gąbką, tak jak na tablicach szkolnych

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96

Napisano 27 wrzesień 2011 - 13:50

no cos Ty! takie cos wymyslili? co za oszczedność miejsca!!

#15 Gość_Inżynier

• Grupa Guests

Napisano 27 wrzesień 2011 - 15:28

Wyświetl postUżytkownik Annabella dnia 27 wrzesień 2011 - 13:50 napisał

no cos Ty! takie cos wymyslili? co za oszczedność miejsca!!

Farba tablicowa to świetny pomysł do pokoju dziecka. Kupując taki produkt warto dowiedzieć się jak długo "wietrzy się" bardzo intensywny zapach mieszanki. Niektóre produkty mają mocny i nieprzyjemny zapach, który wyjątkowo długo ulatuje z malowanego pomieszczenia.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Renata1982 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 62

Napisano 28 wrzesień 2011 - 10:20

no z tym wietrzeniem po malowaniu moze byc problem, ale fajny efekt daje, praktyczne i oszczednosc miejsca to prawda

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 28 wrzesień 2011 - 10:28

tez tak słyszałam, ze tablicówki moga smierdziec okropnie...dlatego przy wyborze swojej zpytałam o to i pokój wietrzyłam ok. 2-3 godzin tylko...było lato, więc nie zamarzliśmy;)

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96

Napisano 28 wrzesień 2011 - 19:54

a gdzie kupilas swoja farbę szpilki?

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Renata1982 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 62

Napisano 29 wrzesień 2011 - 10:15

chyba ciezko ze znalezieniem takiej farby, bo ja szczerze mowiac pierwszy raz u tej znajomej sie spotkalam z tym i bylam w szoku :)

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 29 wrzesień 2011 - 12:38

Wyświetl postUżytkownik Renata1982 dnia 29 wrzesień 2011 - 10:15 napisał

chyba ciezko ze znalezieniem takiej farby, bo ja szczerze mowiac pierwszy raz u tej znajomej sie spotkalam z tym i bylam w szoku :)

w sklepie Flugger Farby są, tam kupiłam, ale my wybralismy wersje z drobinkami jakis metali czy zelaza, no i mozna przez to magnesy do sciany przyczepiac heheheh moje dzieciaki mają frajdę i się jeszcze nie znudziły, a ja zaoszczedziłam miejsca i nie wstawiałam zadnego niepotrzebnego kolejnego grata;)

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Kwiat magnolii gwieździstej

Magnolia gwiaździsta

Magnolia gwiaździsta Magnolia stellata to przedstawicielka jednej z najpiękniejszych rodzin roślin ozdobnych. Wiosenną ozdobą krzewu są podobne do tulipanów kwiaty, jesienią z kolei przebarwiające się na brązowo liście. W Polsce spotkać możemy ją w ogrodach zachodniej części kraju. Wrocławskie, stare krzewy rozkwitające wiosną na Biskupinie to niezapomniany widok. W stanie naturalnym spotkać możemy ją jedynie w Japonii.
Byliny zadarniające

Byliny zadarniające

Przez setki lat byliny występowały bardzo często w roli roślin ozdobnych. Dominowały zarówno na dworach, jak i tuż obok chłopskich chat. Na początku XX wieku ustąpiły miejsca uporządkowanym, niemalże sterylnym ogrodom, trawom, iglakom oraz roślinom jednorocznym. Ostatnie dwie dekady poprzedniego stulecia "przywróciły" jednak światu modę na byliny. Obecnie możemy obserwować prawdziwy "rozkwit" popularności tych roślin.
Fototapety   tekstury

Fototapety - Tekstury

Współczesne fototapety imitują przeróżne tekstury: szkło, ceramikę, metal, drewno, satynę i wiele innych. Dzięki nim możesz swoją zwykłą gipsowo-kartonową ścianę zamienić w prawdziwe dzieło sztuki, które stanie się główną ozdobą naszego salonu.
dekoracje

Walentynki w domu

Mimo propagandy handlowej Walentynki mogą stać się wyjątkowym dniem. Wystarczy zadbać o romantyczny nastrój i spędzić miło czas z ukochaną osobą. Aby było miło i romantycznie, nie trzeba rezerwować seansu w kinie ani wystawnej kolacji w ekskluzywnej restauracji. Wszystko można przygotować samodzielnie we własnym M. Wystarczy odrobina wyobraźni.
dywan wełniany

Dywany wełniane

Dywan pełni funkcję dekoracyjną i użytkową we wnętrzach od setek wieków. Dzięki niemu pomieszczenie staje się przytulne, a podłoga ciepła i przyjemna. Za ojczyznę dywanów uważa się Persję. Do dziś dywany perskie mają opinię najlepszych, ekskluzywnych i niestety najdroższych...