Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Deszczownica czy słuchawka - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Deszczownica czy słuchawka

#1 Gość_Robert

• Grupa Guests

Napisano 22 czerwiec 2011 - 14:16

Myślałem, że dylematem jest wybór między wanną a kabiną prysznicową, ale teraz jak przeglądam katalogi, widzę, że jest nad czym się zastanawiać - Słuchawka czy deszczownica - to jeden z moich aktualnych dylematów!

#2 Gość_Ag@B

• Grupa Guests

Napisano 22 czerwiec 2011 - 15:09

Polecam deszczownicę :) Nie trzeba trzymać podczas mycia, ma większa powierzchnię strumienia. Poza tym są też deszczownice z słuchawkami :)

#3 Gość_piotr

• Grupa Guests

Napisano 27 czerwiec 2011 - 08:49

No i wybór jest teraz duży:

http://madix.com.pl/..._deszczownice-5

#4 Gość_rostek

• Grupa Guests

Napisano 30 czerwiec 2011 - 20:48

Mam w łazience deszczownice ze słuchawką już dwa lata. Używana jest sporadycznie ponieważ strumień wody z deszczownicy wydatkowany jest z bardzo słabym ciśnieniem (duże sitko a ilość wody ta sama co w słuchawce).Dlatego też wszyscy domownicy preferyją kąpiel z użyciem słuchawki.

#5 Gość_joool

• Grupa Guests

Napisano 10 lipiec 2011 - 14:32

NO i chyba taki komplet (2 w 1) to dobre rozwiązanie. Z jednej strony relaks, z drugiej pragmatyzm mycia.

#6 Gość_johny

• Grupa Guests

Napisano 11 lipiec 2011 - 13:33

Można też pokusić się o dodatkowe atrakcje, jak efekty świetlne

#7 Gość_piotr

• Grupa Guests

Napisano 13 lipiec 2011 - 14:30

Fajny kształt ma ta ostatnia deszczownica (jak nie-deszczownica)

http://www.projektos...szczownica.html

#8 Gość_ALL

• Grupa Guests

Napisano 26 lipiec 2011 - 14:24

No, no - ciekawe!

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Zabulcia Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 12
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 31 sierpień 2011 - 10:38

Takkkkk, 2 w 1 to zdecydowanie najlepsze rozwiazanie. Trzeba myslec o tym, ze wszystko z czsem sie nudzi a taki shower to super rozwiazanie :)

#10 Gość_kalinka

• Grupa Guests

Napisano 15 wrzesień 2011 - 14:30

Tym bardziej, że jest dość dużo możliwych konfiguracji, no i oczywiście wzorów

#11 Gość_Asia

• Grupa Guests

Napisano 17 listopad 2011 - 17:27

Ja tez podczas remontu zastanawiałam się nad tym czy zamontować deszczownicę czy słuchawkę, i ostatecznie zamontowałam i jedno i drugie a dodatkowo dołożyłam dusze wodne do hydromasażu, bo kupiłam baterię termostatyczną z czterema wyjściami na wodę, więc jeszcze jedno mi zostało w zapasie ;)

Szukałam dość długo jakiejś fajnej i nietypowej deszczownicy, aż znajoma poleciła mi sklep internetowy www.wyposazam.pl w którym sama wcześniej kupiła do swojego domu deszczownice LED. Początkowo byłam trochę sceptyczna jak to będzie wyglądało, ale jak zobaczyłam efekt w jej łazience to oniemiałam - czegoś tak niesamowitego wcześniej nie widziałam ! Po włączeniu wody zaczęły się świecić na niebiesko diody LED wbudowane w deszczownice i cała łazienka oblała się błękitną poświatą. Póżniej wraz ze wzrostem temperatury woda zmieniała kolor przez zielony aż do czerwonego przy wodzie gorącej.

Po powrocie do domu od razu zaczęłam przeglądać wszystkie modele i mój wybór padł ostatecznie na ten : http://wyposazam.pl/...owosc_-160.html

Deszczownica została wbudowana w sufit podwieszany w tej samej linii co sam sufit, także tworzy z nim jedną taflę. Wygląda obłędnie i każdy gość który do nas wpada jest pod jej ogromnym wrażeniem :)

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 18 listopad 2011 - 12:12

Przed remontem łazienki miałem zwykły prysznic ze słuchawką. Po namowach rodziny i znajomych, po remoncie kupiłem z deszczownicą i muszę przyznać, że póki co nie moge się przyzwyczaić i sądzę, że w najbliższym czasie będę myślał nad powrotem do standardowej, sprawdzonej słuchawki. No chyba że tak jak pisano wyżej, komplet 2 w 1...
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   ciri Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 6
  • Rejestracja 10-listopad 11

Napisano 21 listopad 2011 - 15:38

Kobiecy głos: prysznic z deszczownicą jest bardzo relaksujący, ale posiadaczki długich, gęstych włosów zdecydują się raczej na słuchawkę. Za pomocą deszczownicy trudno jest dokładnie spłukać takie włosy. Polecam wziąć to pod uwagę!

#14 Gość_Kasia

• Grupa Guests

Napisano 01 grudzień 2011 - 19:33

Wyświetl postUżytkownik Asia dnia 17 listopad 2011 - 17:27 napisał

Ja tez podczas remontu zastanawiałam się nad tym czy zamontować deszczownicę czy słuchawkę, i ostatecznie zamontowałam i jedno i drugie a dodatkowo dołożyłam dusze wodne do hydromasażu, bo kupiłam baterię termostatyczną z czterema wyjściami na wodę, więc jeszcze jedno mi zostało w zapasie ;)

Szukałam dość długo jakiejś fajnej i nietypowej deszczownicy, aż znajoma poleciła mi sklep internetowy www.wyposazam.pl w którym sama wcześniej kupiła do swojego domu deszczownice LED. Początkowo byłam trochę sceptyczna jak to będzie wyglądało, ale jak zobaczyłam efekt w jej łazience to oniemiałam - czegoś tak niesamowitego wcześniej nie widziałam ! Po włączeniu wody zaczęły się świecić na niebiesko diody LED wbudowane w deszczownice i cała łazienka oblała się błękitną poświatą. Póżniej wraz ze wzrostem temperatury woda zmieniała kolor przez zielony aż do czerwonego przy wodzie gorącej.

Po powrocie do domu od razu zaczęłam przeglądać wszystkie modele i mój wybór padł ostatecznie na ten : http://wyposazam.pl/...owosc_-160.html

Deszczownica została wbudowana w sufit podwieszany w tej samej linii co sam sufit, także tworzy z nim jedną taflę. Wygląda obłędnie i każdy gość który do nas wpada jest pod jej ogromnym wrażeniem :)

#15 Gość_Gość

• Grupa Guests

Napisano 01 grudzień 2011 - 19:34

Coś jest nie tak z tymi deszczownicami z oświetleniem LED - efekty na zdjęciach rewelacyjne a faktycznie świeci się tylko kilka ledów na kształt litery X. I nie jest to problem z ciśnieniem wody...

#16 Gość_Max

• Grupa Guests

Napisano 02 grudzień 2011 - 22:23

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 01 grudzień 2011 - 19:34 napisał

Coś jest nie tak z tymi deszczownicami z oświetleniem LED - efekty na zdjęciach rewelacyjne a faktycznie świeci się tylko kilka ledów na kształt litery X. I nie jest to problem z ciśnieniem wody...

Swieci sie tyle LED-ow ile jest wbudowane w deszczownice. Jezeli jest wbudowane tylko kilka np. 8 czy 10 to bedzie sie wlasnie 8 czy 10, a jezeli jest ich wbudowanych kilkanascie lub kilkadziesiat to bedzie sie swiecilo wlasnie tyle.

Widocznie kupiles najprostszy i najtanszy model ktory ma wbudowanych tylko kilka diod, a spodziewales sie nie wiadomo jakich wodotryskow ;)

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 03 grudzień 2011 - 20:56

Diody pod prysznicem?
już chyba za stary sie robie do życia na tej planecie.

#18 Gość_Kamil

• Grupa Guests

Napisano 02 styczeń 2012 - 15:41

Oj tam, oj tam - na przyjemny powiem nowoczesności nigdy nie jest za późno. Ważne tylko, żeby nie przesadzić w żadną stronę!!!!

#19 Gość_Ja

• Grupa Guests

Napisano 09 styczeń 2012 - 15:01

A dodatkowe efekty świetlne z powodzeniem stosuje się też przy umywalce:

http://www.projektos...w-lazience.html

#20 Gość_Eropik

• Grupa Guests

Napisano 24 styczeń 2012 - 15:51

Według mnie warto zamontowac panel prysznicowy. Jest to niesamowicie wygodne rozwiązanie. Ja mam wypróbowany panel prysznicowy firmy Sanplast i jestem mega zadowolony. Polecam

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Tulipany

Tulipany

Wyobraźmy sobie wiosenne ogrody i bukiety bez przepięknych tulipanów. Czegoś brak, prawda? Nie zapomnijmy, więc o nich projektując nasz ogród. Wśród wyhodowanych w ciągu dziesiątek lat, kilkunastu tysięcy odmian, z pewnością znajdziemy coś dla siebie. Do wyboru mamy wiele grup, m.in. tulipany pojedyncze wczesne, tulipany pełne wczesne, hybrydy Darwina, papuzie, tulipany liliokształtne, tulipany Triumph.
Fototapety ze zwierzętami

Fototapety ze zwierzętami

Niegasnąca popularnością cieszą się wnętrza udekorowane motywami zwierzęcymi. Łaty czy paski nie tylko ożywią pomieszczenie, ale także nadadzą mu nowego charakteru. Jeszcze jakiś czas temu akcenty zwierzęce w postaci sztucznych skór i dywanów zdobiły domowe podłogi. Obecnie drapieżne łaty i pręgi widoczne są na poduszkach, lampach, pledach, pudełeczka i na wielu innych aranżacyjnych dodatkach.
Antyczne meble

Antyczne meble - moda czy pasja?

Meble antyczne są doskonałym dopełnieniem stylowych i eleganckich wnętrz. Stare bogato zdobione szafy czy sofy będą doskonale komponowały się w eleganckich salonach, sypialniach, bibliotekach, jadalniach oraz kuchniach. Nie są to tylko ciężkie kredensy, wielkie szafy czy masywne stoły i toaletki, ale także lustra, dzieła sztuki, lampy czy stare zegary.
kabiny prysznicowe

Wybieramy kabinę prysznicową do łazienki

Wybór odpowiedniej kabiny prysznicowej wbrew pozorom nie jest rzeczą prostą. Powinna ona zarówno spełniać wymagania użytkowników jak i być dopasowana do wielkości, kształtu oraz wystroju łazienki.
Na rynku dostępne są gotowe kabiny, które nie wymagają żadnych dodatkowych robót prócz wstawienia do łazienki i podłączenia do instalacji wodnej i kanalizacji. Można także dostać kabiny wyposażone w różnego rodzaju dodatki, które mogą umilić na nam kąpiel np. hydromasaż lub aromaterapia.
paragraf

Rozdział 13 - Użytkowanie instalacji i urządzeń gazowych

Rozdział 13 reguluje sposób prawidłowego działania, użytkowania i konserwacji instalacji i urządzeń gazowych...