Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Jaki grunt i masa samopoziomująca? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Jaki grunt i masa samopoziomująca?

#1 Gość_Kasia Zbończyk

• Grupa Guests

Napisano 20 czerwiec 2011 - 15:12

Witam: po zerwaniu starego parkietu chciałabym wyrównać posadzkę masą samopoziomującą. Czym wcześniej zagruntować posadzkę, żeby nowa miała dobrą przyczepność? I jaką masę samopoziomującą polecacie? Kiedy mogę kłaść płytki - już po wylaniu masy?

#2 Gość_Otello

• Grupa Guests

Napisano 28 czerwiec 2011 - 14:34

Już wybrałaś tą masę samopoziomującą? Bo tez mnie coś podobnego czeka. Natomiast jeżeli chodzi o grunt to wielokrotnie używałem DL-80 marki cekol i stwierdzam, że to bardzo porządny produkt. Z resztą polecano go gdzieś na tym forum.

#3 Gość_gosc

• Grupa Guests

Napisano 30 czerwiec 2011 - 15:34

cekol dl-80 to bardzo dobry produkt, potwierdzam zdanie kolegi.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96
  • Rejestracja 26-lipiec 11

Napisano 28 lipiec 2011 - 13:09

ja tam dawałam grunt wodny z Fluggera, znaczy się nie ja, tylko wykonawcy;D...z tego, co wiem, to na drugi dzień kładli płytki, jak już wszystko wyschło;)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 28 lipiec 2011 - 13:50

dokładnie, trzeba odczekać z dzień, niby napisane jest, ze kilka godzin, ale dla pewności, jednak lepiej całą dobę;)

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96
  • Rejestracja 26-lipiec 11

Napisano 31 lipiec 2011 - 15:23

no wlasnie, doba powinna być optymalna, przynajmniej przy tym gruncie, o którym pisałam;)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Jaroff Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 24
  • Rejestracja 22-czerwiec 11

Napisano 23 styczeń 2012 - 10:22

gorąco polecam, sprawdzoną przeze mnie mieszankę gotową do użycia marki porotherm :)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Glazurniczka_Rotberg Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8
  • Rejestracja 30-styczeń 12

Napisano 30 styczeń 2012 - 19:22

My pracujemy na materialach Rotberg. Bardzo dobre do wyrównywania i poziomowania podłoży betonowych i cementowych pod wszelkiego rodzaju wykładziny podłogowe i płytki ceramiczne Ta masa może być również stosowana jako ostateczna warstwa modyfikowana farbami posadzkowymi lub epoksydowymi.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Adrian1132 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 48
  • Rejestracja 06-luty 12

Napisano 06 luty 2012 - 21:22

cekol dl-80
Profesjonalna Firma budowlana oraz Ekipa budowlana

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Glicynia

Urokliwe glicynie

Glicynia zwana inaczej także wisterią lub słodlinem jest jednym z piękniejszych pnączy, które podczas kwitnienia nie mają sobie równych. Należy do rodziny roślin bobowatych. Można ją spotkać naturalnie rosnącą na terenie mokrych lasów i na brzegach strumieni w Chinach, Japonii, Korei, a także w środkowych i południowych Stanach Zjednoczonych. To pnącze o silnych pędach osiąga nawet do 10 metrów wysokości i wymaga bardzo mocnych podpór. Kwiaty rozwijają się na ubiegłorocznych, bocznych pędach.
Powojnik górski

Cięcie powojników - część II

Powojniki wcześnie kwitnące, to grupa rozkwitająca od końca wiosny do początku lata, na krótkich pędach powstałych poprzedniego lata.
Do opisywanej grupy należą: Clematis alpina i odmiany, C. cirrhosa, C. macropetala i odmiany oraz C. montana i odmiany.
Fototapety w kwiaty

Fototapety kwiaty

Fototapety mają wiele zalet. Nie tylko optycznie powiększą domową przestrzeń, wprowadzą do wnętrza grafikę i kolor, ale także są sposobem na szybką i efektowną dekorację domu. Odpowiedni wzór można znaleźć na stronie producentów i sprzedawców lub zamówić tapetę na której będzie wydrukowane zdjęcie naszego autorstwa.
podgrzewacze

Podgrzewacze wody

Na system podgrzewania wody należałoby się zdecydować w momencie wyboru sposobu ogrzewania mieszkania czy domu. Jeżeli wybraliśmy piec grzewczy nie obsługujący systemu wody użytkowej, oznacza to, że poszukujemy w tym celu osobnego urządzenia...
Sad w kwietniu

Prace w kwietniu

Rozkwitające około 7 kwietnia pierwiosnki, zwiastuny obecności wiosny zdążyły już z pewnością przekwitnąć, teraz kolej na tulipany i masę pracy.
Obecność wiosny w sadzie to znak, że nadszedł termin przygotowywania drzew do przeszczepienia. Gałęzie przeznaczone do przeszczepiania skracamy do około 30-60 centymetrów, w zależności od ich grubości, licząc od miejsca rozgałęzienia.