Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Jaki grunt i masa samopoziomująca? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Jaki grunt i masa samopoziomująca?

#1 Gość_Kasia Zbończyk

• Grupa Guests

Napisano 20 czerwiec 2011 - 15:12

Witam: po zerwaniu starego parkietu chciałabym wyrównać posadzkę masą samopoziomującą. Czym wcześniej zagruntować posadzkę, żeby nowa miała dobrą przyczepność? I jaką masę samopoziomującą polecacie? Kiedy mogę kłaść płytki - już po wylaniu masy?

#2 Gość_Otello

• Grupa Guests

Napisano 28 czerwiec 2011 - 14:34

Już wybrałaś tą masę samopoziomującą? Bo tez mnie coś podobnego czeka. Natomiast jeżeli chodzi o grunt to wielokrotnie używałem DL-80 marki cekol i stwierdzam, że to bardzo porządny produkt. Z resztą polecano go gdzieś na tym forum.

#3 Gość_gosc

• Grupa Guests

Napisano 30 czerwiec 2011 - 15:34

cekol dl-80 to bardzo dobry produkt, potwierdzam zdanie kolegi.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96
  • Rejestracja 26-lipiec 11

Napisano 28 lipiec 2011 - 13:09

ja tam dawałam grunt wodny z Fluggera, znaczy się nie ja, tylko wykonawcy;D...z tego, co wiem, to na drugi dzień kładli płytki, jak już wszystko wyschło;)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 28 lipiec 2011 - 13:50

dokładnie, trzeba odczekać z dzień, niby napisane jest, ze kilka godzin, ale dla pewności, jednak lepiej całą dobę;)

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Annabella Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 96
  • Rejestracja 26-lipiec 11

Napisano 31 lipiec 2011 - 15:23

no wlasnie, doba powinna być optymalna, przynajmniej przy tym gruncie, o którym pisałam;)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Jaroff Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 24
  • Rejestracja 22-czerwiec 11

Napisano 23 styczeń 2012 - 10:22

gorąco polecam, sprawdzoną przeze mnie mieszankę gotową do użycia marki porotherm :)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Glazurniczka_Rotberg Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 8
  • Rejestracja 30-styczeń 12

Napisano 30 styczeń 2012 - 19:22

My pracujemy na materialach Rotberg. Bardzo dobre do wyrównywania i poziomowania podłoży betonowych i cementowych pod wszelkiego rodzaju wykładziny podłogowe i płytki ceramiczne Ta masa może być również stosowana jako ostateczna warstwa modyfikowana farbami posadzkowymi lub epoksydowymi.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Adrian1132 Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 48
  • Rejestracja 06-luty 12

Napisano 06 luty 2012 - 21:22

cekol dl-80
Profesjonalna Firma budowlana oraz Ekipa budowlana

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Przydomowa oczyszczalnia ścieków schemat

Przydomowe oczyszczalnie ścieków

Przydomowe oczyszczalnie ścieków stanowią idealne rozwiązanie na terenach, które są pozbawione sieci kanalizacyjnej. Coraz częściej zastępują szamba, które mają określoną objętość, a ich użytkowanie wiąże się z dość dużymi kosztami wywożenia nieczystości.
Terakota w kuchni

Glazura kuchenna

Wybór odpowiedniego materiału wykończeniowego na ściany i podłogę w kuchni jest bardzo ważny. Należy zwrócić uwagę, aby materiał był niepalny, łatwo się czyścił i nie wchłaniał wilgoci. Te wszystkie 3 cechy posiadają płytki ceramiczne. Bogactwo kolorów i wzorów na pewno pozwoli nam dopasować je idealnie do naszego wnętrza.
Winobluszcz pięcioklapowy

Kolory jesieni

Jesień to szczególna pora roku, kiedy przyroda zachwyca pięknem i różnorodnością kolorów. To pora, która często inspiruje właścicieli ogrodów do tworzenia pięknych, barwnych przestrzeni.
Gdy lato powoli odchodzi w dal, w ogrodach zaczynają królować rośliny o ciepłych odcieniach żółci, pomarańczy, czerwieni, miedzi i brązu. Nadchodzi jesień. Wiele bylin zdobiących nasz ogród późnym latem rozkwita także jesienią. Wiele z nich kwitnie także po pierwszych przymrozkach. Od września kolorystykę ogrodów uzupełniają przebarwiające się jesienne liście bylin, drzew i krzewów. Bogactwo przepięknych roślin jest ogromne.
Mięta

Mięta

Mięta (Mentla) to bylina o drobnych, fioletowych kwiatach. Jej płożące się pędy mają zdolność ukorzeniania się i wydawania nowych pędów. Pędy pionowe mogą osiągać nawet do 80 centymetrów wysokości. Zimotrwała mięta odznacza się specyficznym orzeźwiającym zapachem, dzięki zawartości olejku.
logo_Architeka

Pracownia Architeka

Pracownia Architeka posiada duże doświadczenie w projektowaniu domów na indywidualne życzenie klienta. Doświadczenie to pozwoliło wyjść pracowni naprzeciw klientom, którzy decydują się na projekt gotowy.