Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: wybór rolet - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

wybór rolet rolety

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   balinska_wnetrza Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 18
  • Rejestracja 13-kwiecień 11
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 06 czerwiec 2011 - 11:40

Witam forumowicze,

Czy ktoś z was montował ostatnio rolety w domu? Podeślijcie jakieś ciekawe wzory.

:)

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 13 czerwiec 2011 - 15:27

Wzory?
Jak dla mnie najlepsze są grube, jednokolorowe :P

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Dimycz Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 50
  • Rejestracja 20-październik 09

Napisano 09 wrzesień 2011 - 09:58

wczoraj sobie też zamówiłem rolety do sypialni, ale właśnie wybrałem zwykłe jednokolorowe, bez udziwnien :)
Pamiętaj, Arkę zbudował amator, profesjonaliści zbudowali Titanica

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   maciek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 151
  • Rejestracja 04-kwiecień 10

Napisano 27 wrzesień 2011 - 10:42

zamiast rolet proponuje zaluzje, oczywiscie tylko drewno, ewentualnie bambusowe! rolety to kupa, zeby swiatlo wpadlo do pomieszczenia nalezy je zrolowac i jestesmy widoczni dla wszystkich...
rolety jako forma ozdobna tak nie jako uzytkowa!

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Ryfka Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 14
  • Rejestracja 05-październik 11

Napisano 05 październik 2011 - 21:16

Nie zgodzę się, rolety mogą mieć wiele zastosowań:
- grube rolety wolno wiszące w połączeniu z firankami mogą pełnić rolę zasłon
- cienkie rolety mogą pełnić rolę firanek
- typ rolet dzień-noc pozwala regulować dopływ światłą

#6 Gość_Kasia

• Grupa Guests

Napisano 23 styczeń 2012 - 12:52

Obecnie jest bardzo duży wybór przesłon okiennych : rolety w kasecie, wolnowiszące, dzień-noc, rolety rzymskie, żaluzje aluminiowe i drewniane, jednak ja osobiście polecam wszystkim plisy - bardzo fajne rozwiązanie, sterowanie góra-dół pozwala na zatrzymanie w dowolnym momencie, np. na połowie okna, a od góry i od dołu mamy światło dzienne. Mam już je w całym domu i jestem bardzo zadowolona, dodatkowy plus, że można je prać. Ja korzystałam z usług firmy Słoneczne Markizy w Bydgoszczy, mają bardzo duży wybór tkanin.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Logo Z500

Pracownia Architektoniczna Z500

Pracownia Architektoniczna Z500 ma bogatą ofertę domów jednorodzinnych, garaży, domów drewnianych, rezydencji oraz szamb. Dodatkowo biuro wykonuje projekty na indywidualne zlecenie inwestora.
piec

Piece na ekogroszek

Ekogroszek to paliwo stałe, które przez wzgląd na małą zawartość siarki, substancji palnych i wody zostało zakwalifikowane do grupy paliw ekologicznych. Produkcja na bazie wysokokalorycznego węgla kamiennego decyduje o ekonomiczności produktu, porównywalnej do oleju czy gazu.
Psianka lulo

Psianka lulo

Psianka lulo to roślina często uprawiana w Andach - Indianie nazywają ją małą pomarańczą. Posiada ładne, ciemnozielone ulistnienie, jednak najcenniejsze są pomarańczowe owoce. Osiągają one wielkości dużego pomidora, w Kolumbii i Ekwadorze produkowany jest z nich egzotyczny napój. Jednak sok traci sporo swojego aromatu, dlatego eksportowane są również owoce.
Kwiat magnolii gwieździstej

Magnolia gwiaździsta

Magnolia gwiaździsta Magnolia stellata to przedstawicielka jednej z najpiękniejszych rodzin roślin ozdobnych. Wiosenną ozdobą krzewu są podobne do tulipanów kwiaty, jesienią z kolei przebarwiające się na brązowo liście. W Polsce spotkać możemy ją w ogrodach zachodniej części kraju. Wrocławskie, stare krzewy rozkwitające wiosną na Biskupinie to niezapomniany widok. W stanie naturalnym spotkać możemy ją jedynie w Japonii.
Storczykowiec chiński

Storczykowiec chiński

Storczykowiec chiński (Bauhinia variegata) zaczyna kwitnąć stosunkowo późno - w wieku 3-4 lat, ale kwitnie naprawdę obficie. Często jeszcze przed rozwojem liści - pod koniec zimy lub na początku wiosny. Kwiaty kształtem przypominają storczyki barwy różowo-czerwonej. Również liście tego krzewu są niezwykłe - dwa połączone owale z wcięciem pomiędzy nimi. Rośnie umiarkowanie szybko, w naszych warunkach możemy prowadzić go jako krzew o wysokości do 3m.