Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Co można zrobić z taką podbitką? - pomóżcie proszę! - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Co można zrobić z taką podbitką? - pomóżcie proszę!

#1 Gość_Andrzej

• Grupa Guests

Napisano 29 maj 2011 - 21:25

Witajcie.
Mniej więcej 7 lat temu zbudowałem dom, a w ramach prac na dnim wykonana została podbitka drewniana. Pomalowana została czymś co teraz mi się łuszczy i to niemal dokładnie na słojach drewna. Nie jestem pewien, ale to najprawdopodobniej była lakierobejca Drewnochron. Nałożone zostały na pewno 2-3 wartswy. W chwili obecnej wygląda to tak:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Nie jestem fachowcem w tym temacie więc zwracam się do Was. Co z tym teraz zrobić? Mi jako nieprofesjonaliście wydaje się, że należałoby w pierwszej kolejności zeszlifować przynajmniej trochę tą łuszczącą się lakierobejcę. Problem jednak w tym, czym to zrobić. Zauważcie że podbitka nie jest jedną, równą, płaską powierzchnią. Ma rowki tam gdzie deski się łączą na pióro-wpust. Połączona jest z listwami narożnymi wewnętrznymi i zewnętrznymi. Wchodzi też pod dachówkę. Jakie narzędzie ma szansę dotrzeć wszędzie gdzie trzeba a jednocześnie nie zniszczyć np. dachówki. Ja nie mam pomysłu. Czy pozostaje tylko praca ręczna. Jeśli tak to czym? Papierem ściernym, a może czymś innym? A może wogóle nie jest potrzebne żane szlifowanie? Pomóżcie proszę. Deszcz zaczyna już robić szkody na odsłoniętych cząsciach mojej podbitki.
Pozdrawiam.
Andrzej.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 30 maj 2011 - 11:10

Musisz zeszlifować, pomalować na nowo a potem odświezać częsciej niz co 7lat :P

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kinga90000 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 02-grudzień 11

Napisano 03 grudzień 2011 - 23:34

Jeśli nie wiesz, co zrobić może poszukaj specjalisty?
Ja nie robię takich rzeczy sama, więc poszukałam specjalisty w internecie.
Znalazłam serwis ktozbuduje.pl Może Tobie też się przyda.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Informacje o projekcie "Projektoskop - zaawansowana wyszukiwarka projektów domów"
budowa stadionu

Inwestycje budowlane przed Euro 2012

Kiedy w kwietniu 2007 roku ogłoszono kto będzie gospodarzem Euro 2012 cała Polska szalała z radości. Jednak teraz, kiedy emocje już opadły i wszyscy na zimno patrzą na to co się dzieje w kraju, znajduje się co raz więcej pesymistów nie wierzących, że Euro odbędzie się u Nas. I chociaż, biorąc pod uwagę postęp robót budowlanych wyprzedzamy Ukrainę, to rewelacji nie ma i jest jeszcze bardzo dużo przed nami do zrobienia.
technologia modułowa

Dom modułowy

Domy modułowe z gotowych elementów, produkowanych w fabryce, to alternatywa dla tradycyjnych metod budowy domu. Technologia od wielu lat jest obecna na naszym rynku, jednak dopiero od niedawna zaczyna być dostrzegana i cieszy się coraz większym zaufaniem.
kran

Zmiękczacze wody

Powszechnie wiadomo o tym, że woda jest podstawą życia. To bardzo dobry rozpuszczalnik, niezwykle bogaty w naturalne minerały, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Z drugiej strony, zawartość tych samych minerałów jest niepożądana w eksploatacji sprzętów AGD i wykonywaniu zabiegów higienicznych.
paragraf

DZIAŁ IX - Ochrona przed hałasem i drganiami

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY
w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie - DZIAŁ IX : Ochrona przed hałasem i drganiami