Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Plac zabaw dla dzieci - robić, czy kupować ? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Plac zabaw dla dzieci - robić, czy kupować ?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Areas29 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 29-maj 11

Napisano 29 maj 2011 - 12:59

Witam. Niedawno przeprowadziłem się na wieś i chciałem zrobić dzieciom taki mini plac zabaw. Niestety żadna złota rączka ze mnie nie jest i tutaj zastanawiam się co zrobić. Znalazłem takie fajne place zabaw Jungle-Gym w rozsądnych cenach. Tutaj kieruję pytanie do tych co już coś takiego robili. Ciężka to praca ? Ile mniej więcej kosztują materiały i schodzi na tym robocizny ?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 29 maj 2011 - 13:09

Skoro złota rączką nie jesteś, to samodzielna budowa odpada...
Placu zabaw co prawda nie robiłem, ale skręcałem z gotowych elementów - robocizna wyniosła mnie tyle co dwa piwa w nagrode.
A roboty było przy tym sporo.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   janeq Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 21-lipiec 11

Napisano 04 sierpień 2011 - 11:16

Jednak chyba zdecydował bym się na gotowe rozwiązanie. Robota samemu może przynieść sporo problemów i pochłonąć mnóstwo czasu.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71
  • Rejestracja 25-sierpień 11

Napisano 11 październik 2011 - 14:40

jak wyżej, jak nie masz "myku" do majsterkowania lepiej tylko skręcić zakupiony wcześniej placyk dla najmłodszych
Zapraszam do zapoznania się z ofertą - Ogrodzenia Drewniane, Meble Ogrodowe.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   skylover Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 3
  • Rejestracja 11-październik 11

Napisano 11 październik 2011 - 18:28

Ja również sugeruje zakupić. Należy pamiętać, że takie place zabaw dla dzieci powinny mieć odpowiednie atesty. Chodzi o bezpieczeństwo naszych pociech ;)
Dodaj swoją firmę budowlaną do Katalogu Stron Budowlanych - KatalogBudowlany24.pl

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71

Napisano 24 październik 2011 - 11:49

Zgadza się, nawet w przypadku tak prostej rzeczy jak piaskownica warto zwrócić uwagę, czy jej impregnat nie posiada szkodliwego dla dzieci dodatku chromu.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Ryfka Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 14
  • Rejestracja 05-październik 11

Napisano 24 październik 2011 - 19:59

A ja sama z koleżanką robiłam piaskownicę, 2 huśtawki, stoliczek i krzesełka ze starych bali. Ciężka praca to nie była za to bardzo przyjemna. Nas kosztowały tylko impregnaty - 200 zł, myślę, że warto było, bo za to co zrobiłyśmy zapłaciłybyśmy jakieś 1500 zł. A i tak takich fajnych nie znalazłabyśmy.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Skoczek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 71

Napisano 25 październik 2011 - 10:35

Ryfka - zamieść na łamach forum jakieś zdjęcia, jak Wam to wyszło. Może natchnie to kogoś do pracy, albo jakieś pomysły podsunie.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Damian Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 4
  • Rejestracja 08-grudzień 11

Napisano 08 grudzień 2011 - 22:01

Moim zdaniem jeżeli nie znamy się na budowaniu placów zabaw to lepiej kupić .Zero stresu i nerwów ,że coś nie wyjdzie .

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Buddom Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 30-maj 11

Napisano 12 grudzień 2011 - 16:16

Wszystko zależy co to jest za plac zabaw - jak malutki to samemu można zrobić.
U nas na osiedlu jest plac zabaw, ale on jest spory dwie wielkie piaskownice, jakieś urządzenia do zabaw typu huśtawki i domki. To nie są już proste sprawy.
Wystarczy zobaczyć na ceny placów zabaw na favore.pl
http://www.favore.pl...lace-zabaw.html

Może uda mi się wstawić fotkę przykładowej konstrukcji
Dołączona grafika

albo

Dołączona grafika

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Areas29 Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 29-maj 11

Napisano 20 kwiecień 2012 - 00:02

I ostatecznie moją uwagę najbardziej przyciągnęły te place zabaw dla dzieci. Zdecydowałem się na zakup jednego z nich :)

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Morili Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 10-maj 12

Napisano 11 maj 2012 - 13:09

Myślę że to dobre rozwiązanie i sam rozważam zakup :)
Polecam sklep: http://www.sklep.tablitek-pro.pl/ oferujący gabloty ogłoszeniowe, oraz zaprzyjaźniony sklep sprzedajacy zegarki

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Śliwa

Śliwy japońskie

Nazwa śliwa japońska była uprzednio przypisywana jedynie gatunkowi Prunus salicina. Teraz używa się jej w szerszym pojęciu. Nazwa ta dotyczy więc również mieszańców tego gatunku z innymi śliwami. Prunus salicina wywodzi się z Chin, znaczenie gospodarcze nadali jej jednak Japończycy, a twórcą odmian śliwy japońskiej był kalifornijski sadownik Luter Burbank.
Żywotnik zachodni

Różne rodzaje tui

Tuje, zwane inaczej żywotnikami, to jedne z najbardziej znanych roślin iglastych spotykanych w naszych ogrodach. Rodzaj Thuja należy do rodziny cyprysowatych. Zawiera on zaledwie kilka gatunków, ale za to wiele odmian ozdobnych. Te krzewy ozdobne występują w wielu ciekawych formach, odcieniach i rozmiarach. Jest to bardzo dekoracyjna roślina zarówno, gdy rośnie w grupie, jak i samotnie. Doskonale znosi przycinanie i formowanie. Tuje ozdobne idealnie nadają się również na żywopłoty.
Powojnik

Szkodniki powojników

W przypadku powojników, szkodniki zazwyczaj nie stanowią poważnego problemu w ich hodowli. Specyficzne szkodniki powojników nie występują, a inne popularne w ogrodach szkodniki takie jak mszyce czy przędziorki bardzo rzadko porażają powojniki. Mszyce i przędziorki niezbyt często wybierają sobie powojniki, jeśli mają w ogrodzie dostęp do smaczniejszych roślinek.
Filodendron

Filodendron

Filodendron (Philodendron) należy do rodziny obrazkowatych (Araceae) i jest to jedna z najbardziej znanych roślin doniczkowych. Roślina ta pochodzi z lasów tropikalnych Ameryki Środkowej i Południowej. Filodendrony występują w różnych formach - krzewiastych, pnączy, bezłodygowych i zielnych.
paragraf

Warunki techniczne jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie - przewodnik

PRZEWODNIK PO ROZPORZĄDZENIU MINISTRA INFRASTRUKTURY
z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.