Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Zachwycające magnolie - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Zachwycające magnolie Komentarze do artykułu Zachwycające magnolie

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1220
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 20 maj 2011 - 14:06

Magnolia jest jednym z najpiękniejszych drzew kwitnących wiosną. Duże, barwne kwiaty na bezlistnych gałęziach wzbudzają zachwyt niemal każdego.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Zachwycające magnolie
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_Robert

• Grupa Guests

Napisano 20 maj 2011 - 14:06

Trzeba jeszcze dodać, że są bardzo wrażliwie na wiosenne przymrozki. Widziałem już nie raz duże drzewa, które zostały doszczętnie zniszczone przez mróz. Polecam zdjęcia pięknych magnolii na: http://www.drzewapol...a/Magnolia.html

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   orzechowe_oczy Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 24-styczeń 11

Napisano 21 maj 2011 - 19:12

ja mam piękne magnolie w ogrodzie, jak znajdę czas wstawię tu zdjęcie...
nic przy nich nie robliśmy, bo zawsze zajmowała się nimi Mama, teraz kiedy odeszła.. ehh...

ale pięknie pachną i kwitną...

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   maiko Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 01-maj 11

Napisano 29 maj 2011 - 15:59

a jak myślicie, magnolie lepiej formować w krzewy czy drzewa? co daje lepszy efekt?

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 30 maj 2011 - 11:58

Wg mnie w krzewy, ale ja nie jestem ogrodnikiem :P

#6 Gość_Gość

• Grupa Guests

Napisano 30 maj 2011 - 15:25

magnolie nie lubią cięcia więc nie powinno się ich formować.
Jeżeli już jest taka potrzeba to tylko cięcie sanitarne :)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   maiko Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 01-maj 11

Napisano 18 czerwiec 2011 - 14:50

no ja właśnie chciałam przyciąć magnolię na kształt drzewa.zastanawiam się czy można to robić teraz.

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Guzikowiec zachodni

Guzikowiec zachodni

Guzikowiec zachodni (Cephalanthus occidentalis) pochodzi z Ameryki Północnej. W naturalnych warunkach rośnie na podmokłych, bagiennych glebach torfowych. Do rodzaju Cephalanthus należy 10 gatunków krzewów i niewielkich drzew. W Polsce uprawiany jest tylko jeden gatunek osiągający do 2 metrów wysokości.
szafa wnękowa

Szafa wnękowa - ekonomiczne wykorzystanie zakamarków

W dobie nowoczesnych aranżacji panuje moda na minimum mebli i maksimum przestrzeni. Wiadomo jednak, że wszystkie rzeczy, które posiadamy lub zapragniemy posiadać muszą mieć swoje miejsce.
drewno

Czym palić w kominku?

Trzaskające drewno, tańczące płomienie, zapach palonego drewna i ciepło bijące zza szybki... Ogrzewanie kominkowe oprócz funkcji praktycznych, jest kreatorem wyjątkowego nastroju, szczególnie w długie, jesienno-zimowe wieczory.
Surfinia

Pielęgnacja surfinii

Surfinie należą do jednych z najbardziej znanych kwiatów, które latem zdobią balkony i tarasy. Te kwiaty o zwisających pędach i charakterystycznym zapachu są genetyczną krzyżówką japońskiego kwiatu petunii. Jej zwisająca łodyga może dorastać nawet do dwóch metrów. W zależności od odmiany, surfinie mogą mieć różną barwę - od bieli, poprzez róż, fiolet aż po czerwień i purpurę.
Zielone nawozy

Nawozy zielone

Sierpień to okres intensywnych zbiorów dojrzewających owoców i warzyw. Wszędzie tam, gdzie nie planujemy późniejszych upraw puste miejsca możemy wykorzystać pod nawozy zielone. Czym są takie nawozy? Nawozy zielone to zielona masa roślinna pozostawiona w glebie. Zazwyczaj rośliny przeznaczone na zielony nawóz uprawiamy na polu, często jako poplon lub międzyplon, a następnie wprowadzamy do gleby poprzez przekopanie lub przeoranie. Nawozy zielone możemy stosować bez ograniczeń i pod każdą uprawę.