Strona 1 z 1
Droga dojazdowa
Napisano 16 maj 2011 - 19:46
Witam mam pewien problem posiadam działkę usytuowana jakieś 200 m od drogi głównej która ma łącznie z chodnikiem około 7 m a ostatnio od burmistrza usłyszałem że nie otrzymam zgody na budowe ponieważ droga dojazdowa do posesji musi mieć 8 m czy jest to możliwe żeby taki przepis istniał?? jeśli ktoś wie jak mogłbym rozwiązać ten problem prosił bym bardzo o pomoc
z góry dziękuje
#2 Gość_Planmaster
Napisano 20 maj 2011 - 08:03
Użytkownik juzek1987 dnia 16 maj 2011 - 19:46 napisał
Witam mam pewien problem posiadam działkę usytuowana jakieś 200 m od drogi głównej która ma łącznie z chodnikiem około 7 m a ostatnio od burmistrza usłyszałem że nie otrzymam zgody na budowe ponieważ droga dojazdowa do posesji musi mieć 8 m czy jest to możliwe żeby taki przepis istniał?? jeśli ktoś wie jak mogłbym rozwiązać ten problem prosił bym bardzo o pomoc
z góry dziękuje
Po pierwsze pozwolenie wydaje starostwo. Jeżeli jest MPZP - należy się z nim zapoznać.
Jest przepis albo wynikający z planu, albo bezpośrednio z rozporządzenia o drogach, ale można to obejść bo ciągi pieszo jezdne nie muszą mieć pozwolenia.
Gdzie jest usytuowana działka?, czy ma dostęp do drogi klasy publicznej?, czy leży w szczerym polu? - wówczas powinna mieć dostęp przez drogę rolną lub służebności.
Jaki jest status działki? - rolna, czy budowlana?
Jeśli nie ma planu warunkiem wydania Decyzji o warunkach zabudowy jest sąsiedztwo jednej zabudowanej działki i dostęp do drogi publicznej.
Ostatnie pytanie dotyczy natury Wójta lub Burmistrza:), ponieważ musi się ustosunkować do wniosku o wydanie dewuzety.
#3 Gość_Gość
Napisano 23 maj 2011 - 19:58
dzialka graniczy z 2 stron z lasem droga dojazdowa do działki jest utwardzona i dobiega do głównej drogi asfaltowej
zagospodarowania przeszczenne sie już raczej nie zmieni bo to jest ostatnia działka a wokoło miestaja sąsiedzi ktorych domy mają około 50 lat
TO jest pani Burmiszcz;/
zagospodarowania przeszczenne sie już raczej nie zmieni bo to jest ostatnia działka a wokoło miestaja sąsiedzi ktorych domy mają około 50 lat
TO jest pani Burmiszcz;/
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Logowanie