Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: remont łazienki, czyli co? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

remont łazienki, czyli co?

#1 Gość_Olala

• Grupa Guests

Napisano 14 maj 2011 - 16:42

Hej, W wakacje chce wyremontować styraną już życiem łazienkę. Wybiorę jakieś baterie, kafelki, umywalkę, wannę, pralkę - tak, żeby wszystko jakoś spójnie wyglądało. Na co jeszcze powinnam zwrócić uwagę - bo od ostatniego remontu minęło już ze 20 lat?

#2 Gość_slone

• Grupa Guests

Napisano 16 maj 2011 - 12:52

No wiesz, przede wszystkim musisz zastanowić się nad marką, ale i charakterem określonych sprzętów.

baterie łazienkowe to wiadomo - raczej nie używa się już tradycyjnych kurków (chyba, że retro), trzeba też się zastanowić czy mają wychodzić one ze ściany czy stać na ceramice;

Wanna - wolnostojąca czy zabudowana;

Jak kafelki się przez tyle lat pozmieniały, to chyba każdy wie.

To tak na początek, ale sporo detali jeszcze będzie do zrobienia

#3 Gość_Tom

• Grupa Guests

Napisano 17 maj 2011 - 21:55

Ważne są też odpowiednie mechanizmy schowane pod armaturą - przelewy wannowe etc. - to one odpowiadają za sprawny spływ wody.

#4 Gość_Olala

• Grupa Guests

Napisano 26 maj 2011 - 18:57

No to chyba nie jest bardzo trudne? W każdym sklepie dostane odpowiednie instalacje, co?

#5 Gość_Garry

• Grupa Guests

Napisano 27 maj 2011 - 08:02

Przydatne mogą być dodatkowo różne systemy usprawniające przepływ wody - był ostatnio o tym artykuł:

http://budownictwopo...i_opanowac_wode

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 13 czerwiec 2011 - 14:17

a chcesz w calej łazience połozyc kafelki? bo ja niedawno remontowalam i mam do polowy kafelki, do polowy farba, smialo moge polecic, ładnie wyglada, a dodatkowo koszty są mniejsze;)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146
  • Rejestracja 09-kwiecień 11

Napisano 14 czerwiec 2011 - 22:33

ciekawym elementem wystroju ostatnimi czasy staja sie tez grzejniki, warto zebys zastanowila sie nad dobraniem czegos ciekawego do swojej lazienki :) poza tym przemysl co chcesz miec na scianach bo teraz np tapeta w lazience to juz nie problem

#8 Gość_ula

• Grupa Guests

Napisano 15 czerwiec 2011 - 08:02

Potwierdzam grzejniki są po prostu przepiękne. A co powiecie o tej łazience http://www.dobrzemieszkaj.pl/a/3408,Od_fioletu_sie_zaczelo,,lazienki, trochę się boję tego fioletu... ale mój mąż jest nią zauroczony:)

PS.
Klikając lubię to na profilu salonuprasowego.pl, dostaję się 3 e-wydania Świata Łazienek i Kuchni. Całkiem fajne i przydatne pomysły.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 15 czerwiec 2011 - 09:13

ogólnie, ja lubię ciemne łazienki, są bardziej nastrojowe, tym bardziej, ze maluję sie w sypialni, także jakieś ostre światło w łazience nie jest mi potrzebne...ja mam znajomych, którzy w łazience na jednej ze scian maja czarne kafle i tez to ładnie wygląda...w łazience trzeba miec nastrój, zeby wejsc do wanny i sie relaksowac, takze ten pomysl z fioletem uwazam za trafiony;)

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146

Napisano 15 czerwiec 2011 - 18:50

ja akurat wole jasne, sloneczne lazienki, ale mimo to musze przyznac ze cos w niej na pewno jest :)

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 15 czerwiec 2011 - 22:35

Płytki na całą sciane są ładne :)

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 16 czerwiec 2011 - 09:52

no są ładne, jak się piękne płytki dobierze, tylko sądzę, że płytki przestały już zaskakiwać i trzeba szykać innych, oryginalnych rozwiązań;)

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Hardcorowy+Koksu Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 47
  • Rejestracja 17-czerwiec 11

Napisano 17 czerwiec 2011 - 13:22

ja w łazience ściany mam pomalowane farbą i żaden tam PRL, ze farba olejna na ścianie, tylko dobre farby do łazienek i bardzo nam się to podoba

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146

Napisano 18 czerwiec 2011 - 12:11

jakiej dokladniej farby uzywales?

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Hardcorowy+Koksu Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 47

Napisano 21 czerwiec 2011 - 11:24

Wyświetl postUżytkownik Roberto dnia 18 czerwiec 2011 - 12:11 napisał

jakiej dokladniej farby uzywales?

Znaczy farba była z firmy Flugger, ale malował malarz, on mi polecił

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146

Napisano 21 czerwiec 2011 - 18:24

znam znam, dobry wybor :)

#17 Gość_Mara

• Grupa Guests

Napisano 22 czerwiec 2011 - 13:56

Wyświetl postUżytkownik Garry dnia 27 maj 2011 - 08:02 napisał

Przydatne mogą być dodatkowo różne systemy usprawniające przepływ wody - był ostatnio o tym artykuł:

http://budownictwopo...i_opanowac_wode

Ten wąż drenażowy to może być rzeczywiście dobry sposób na skuteczny odpływ wody, tylko jak to wszystko technicznie komponuje się z wanną?

#18 Gość_kaziu

• Grupa Guests

Napisano 27 czerwiec 2011 - 08:44

Wystarczy poszukać trochę w necie i odpowiedź się znajdzie:

http://www.muratorpl...azem_68807.html

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146

Napisano 06 lipiec 2011 - 21:27

Ja osobiście remontując sobie łazienkę poszedł bym w jakąś współczesną stylistykę, jakieś designerskie elementy typy oświetlenie czy grzejniki, może trzeba iść w te stronę?

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Hardcorowy+Koksu Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 47

Napisano 07 lipiec 2011 - 08:19

Wyświetl postUżytkownik Roberto dnia 06 lipiec 2011 - 21:27 napisał

Ja osobiście remontując sobie łazienkę poszedł bym w jakąś współczesną stylistykę, jakieś designerskie elementy typy oświetlenie czy grzejniki, może trzeba iść w te stronę?

wszyscy teraz tak robia, aby zaoszczedzic miejsca, a więc metaliczny minimalizm i wyraźnie zarysowane kształty dodatków do łazienek

• (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Smoczkowiec

Uprawa i pielęgnacja smoczkowca

Smoczkowiec to roślina należąca do rodziny Solanaceae, pochodzi z Ameryki Południowej (Peru, Chile), jest wiele jej odmian. Ma bardzo dekoracyjne, pomarańczowo żółte owoce w kształcie smoczków na butelki. Pozostają one długo na roślinie, ale nie są jadalne. Smoczkowiec dorasta do 1,5m wysokości, można go dowolnie formować za pomocą cięcia. Doskonała, dekoracyjna roślina doniczkowa, pojemnikowa.
Idealnie płaski trawnik

Pędraki

Pędraki to larwy chrabąszczy - dużych, czarnogłowych, osłoniętych chitynową, brunatną pokrywą owadów. Chrabąszcze zna niemal każdy. Ich żyjące w ziemi larwy wciąż jednak budzą uzasadniony wstręt. Białożółte, grube, wygięte, osiągające długość nawet do 6 centymetrów, żyjące na głębokości nawet 1 metra. Do prawidłowego rozwoju pędraki muszą mieć stanowisko suche i o południowo zachodniej wystawie.
budowa domu

Wybór technologii budowy domu

Wybór technologii budowy domu dotyczy przede wszystkim wykonania konstrukcji nośnej i ścian zewnętrznych. Wciąż najwięcej domów powstaje w technologii tradycyjnej, murowanej. Warto wiedzieć, że odmiany dzisiejszej cegły, bloczków i pustaków znacznie różnią się od materiałów z których budowali nasi dziadkowie, a alternatywne metody pozwalają na wybudowanie domu szybciej i taniej.
Pobielony pień drzewa owocowego

Bielenie drzew i krzewów owocowych

Zdarzają się zimy ciepłe, pełne deszczów, pluch i błota, zdarzają się jednak również zimy ostre, powodujące przemarzanie roślin sadowniczych. Zewnętrznymi, łatwo dostrzegalnymi przez nas objawami uszkodzeń mrozowych są przemarznięcia konarów, pionowe pęknięcia pni i rany zgorzelinowe, powstające przede wszystkim po okresowym ociepleniu i rozhartowaniu zewnętrznych tkanek kory i drewna.
Sprzyjające warunki do powstawania takich ran występują najczęściej w styczniu i lutym, gdy w słoneczne dni pnie drzew i grubsze konary silnie nagrzewają się, a nocą podczas gwałtownego spadku temperatury pobudzone do życia tkanki przemarzają.
Powstawaniu uszkodzeń mrozowych na pniach i nasadach konarów drzew owocowych możemy zapobiec, bieląc je.
wtyczka

Energooszczędny sprzęt AGD

Czy wiesz, że odpowiedni dobór sprzętu AGD, pozwala zaoszczędzić mnóstwo energii? Trudno wyobrazić sobie prowadzenie domu bez pomocy sprzętów elektrycznych. Nie oznacza to jednak, że muszą kosztować majątek w miesięcznym rozrachunku. Jakie urządzenia pochłaniają najwięcej energii elektrycznej? Jak wybrać energooszczędny sprzęt AGD? Na co zwrócić uwagę?