Przeglądając sobie filmiki z serwisu Budowane.pl natrafiłem na filmik:
http://www.youtube.c...h?v=zBDm9RlomEU
Korzystał ktoś z was z takiej zaprawy? Solidna jest?
Strona 1 z 1
Zaprawa do cienkich spoin
Napisano 11 maj 2011 - 14:56
W przypadku systemu SILKA E właściwe ułożenie pierwszej warstwy jest bardzo istotne. Należy to wykonać w taki sposób, aby zniwelować wszelkie nierówności podłoża i otrzymać idealnie równą i wypoziomowaną górną powierzchnię warstwy. Pozwoli to na wykorzystanie wszystkich zalet systemu pióro - wpust w następnych warstwach ściany; umożliwi zwłaszcza zastosowanie cienkiej spoiny o grubości nie przekraczającej 2 mm.
W celu uzyskania żądanej dokładności konieczne jest poziomowanie na bieżąco każdego bloczka. Można też posłużyć się tzw. metodą układania "pod sznurek". Mam do tego bardzo dobre budowlane materiały.
W celu uzyskania żądanej dokładności konieczne jest poziomowanie na bieżąco każdego bloczka. Można też posłużyć się tzw. metodą układania "pod sznurek". Mam do tego bardzo dobre budowlane materiały.
Napisano 20 czerwiec 2011 - 20:42
zaprawa początkowo robiona pod beton komórkowy, a właściwie to nie zaprawa tylko klej. Teraz przenosi się dalej, na kolejne materiały. Do bk jest szczególnie dobre ponieważ przy tej grubości, a właściwie cienkości, nie ma straty ciepła na łączeniach i dobrym materiał jakim jest bk nie traci swojego ciepła.
Napisano 05 lipiec 2011 - 10:05
Bazi strasznie reklamujesz ten Y...
a ten link juz poraz kolejny widze...
co do kleju (bo tak sie powinno to nazwac) najlepsze rozwiazanie na rynku dla bk, czy on z zolta folia biala czy zielonyi napisami nie ma az takiego znaczenia wazne aby bloczki byly rowne (maja swoje normy) a ostatnio w/w mial klopoty, wiec mozna strzelic byka na budowie jak sie nam nie zgadza.
Dla tego tez mniej doswiadczeni czytajcie pracujacy po staremu na kiepskim materiale decyduja sie na tradycyjna zaprawe, a tu robia sie nam mostki.
a ten link juz poraz kolejny widze...
co do kleju (bo tak sie powinno to nazwac) najlepsze rozwiazanie na rynku dla bk, czy on z zolta folia biala czy zielonyi napisami nie ma az takiego znaczenia wazne aby bloczki byly rowne (maja swoje normy) a ostatnio w/w mial klopoty, wiec mozna strzelic byka na budowie jak sie nam nie zgadza.
Dla tego tez mniej doswiadczeni czytajcie pracujacy po staremu na kiepskim materiale decyduja sie na tradycyjna zaprawe, a tu robia sie nam mostki.
Napisano 06 lipiec 2011 - 20:57
hehe jasna sprawa, że akurat to jakiego producenta są bloczki nie ma znaczenia, klej do bk jest do ogółu.
Mówisz, powychodziły jakieś buble w ytongu? Ja prawdę mówiąc nie natknąłem się na żadne złe informacje na temat żadnej z firm, o których mówisz, ale oznaczałoby to, że Solbet wiedzie prym, bo jak wiadomo h+h ma tylko jeden zakład produkcyjny, który trzyma wymiary
Mówisz, powychodziły jakieś buble w ytongu? Ja prawdę mówiąc nie natknąłem się na żadne złe informacje na temat żadnej z firm, o których mówisz, ale oznaczałoby to, że Solbet wiedzie prym, bo jak wiadomo h+h ma tylko jeden zakład produkcyjny, który trzyma wymiary
Strona 1 z 1

Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź

Logowanie