Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt Malibu z pracowni MG Projekt - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Projekt Malibu z pracowni MG Projekt Komentarze do Projekt Malibu z pracowni MG Projekt

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1220
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 08 maj 2011 - 19:04

Projekt Malibu z pracowni MG Projektściany murowane - pustaki porotherm 25 + styropian + tynk cienkowarstwowy...
Dołączona grafika

Link do projektu: Projekt Malibu z pracowni MG Projekt
Komentarze do projektu:

#2 Gość_iwona

• Grupa Guests

Napisano 08 maj 2011 - 19:04

Witam, czy ktoś buduje ten dom? bardzo mi zależy na informacjach.

#3 Gość_kuna

• Grupa Guests

Napisano 28 marzec 2012 - 10:13

Jest to jeden z projektów które są na mojej liście. Ogromny, niczym z Hollywood, nasz klimat, do tego białe, eleganckie wnętrza ;) Ma piękne reprezentatywne wejście, otwarcia na ogród, lądny przejrzysty, ogromny salon...trochę się jeszcze wahamy, bo zajmuje ponad 315m2 i nie wiemy czy to czasem nie zmieni....bo jak sie okaze że w rzeczywistości zajmie nam 350m2? Dla nas to ogromna różnica, bo nie mamy aż tak ogromnej działki, a wiadomo, chcemy miec wiecej rzeczy na działce aniżeli tylko dom. Ktoś już go może wybudował? Gdzie można się dowiedzieć paru rzeczy?

#4 Gość_olkuska

• Grupa Guests

Napisano 30 marzec 2012 - 11:02

Dom naprawdę rob ogromne wrażenie, chyle głowę architektom, jak ktoś lubi amerykańskie filmu i taki klimat to dom jest idealny.
Rzeczywiscie trochę duży jest, ale może można go w jakiś sposób zmniejszyć? myślę, że można tutaj coś z architektem zadziałąć
Kuna, ja ostatnio znalazłam forum pracowni MG, tam możesz zasięgnąć informacji konkretnie o ich projektach, więc polecam. Ja zakochałam się w tym projekcie i planuje cos z nim zadziałaś, tylko najpierw musze się udac na konsultacjie w sprawie drobnych zmian ;)

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Światło zaklęte w krysztale

Żyrandole i kinkiety - światło zaklęte w krysztale

Nic nie uwydatnia piękna światła tak jak pryzmat rozpraszający jego wiązki. Tęczowe widmo to obraz ciekawy dla oka. Chcąc wprowadzić do naszego mieszkania odrobinę takiej magii warto zastanowić się zastosowaniem dekoracji wywołującej podobne efekty. Do tego celu idealnie nadają się kryształowe lampy. Odbijające się w przezroczystych koralikach światło tworzy na ścianach barwne kompozycje wzbogacające każdy styl.
Krzak truskawki

Truskawki na balkonie

Truskawki znają chyba wszyscy. Te niskie byliny nadają się do uprawy w większości ogrodów. Niewielu z nas wie jednak, że truskawki doskonale rosną również w pojemnikach. Posiadając nawet maleńki balkon możemy stać się właścicielami małej plantacji, a świeże, pyszne, aromatyczne i zdrowe owoce będziemy mieli na wyciągnięcie ręki.
Właściwości gleby

Właściwości gleby

Wszystko ma gdzieś swój początek. Wszystko dzieje się gdzieś. I jeśli ogrodnictwo jest naszym światem, to jego początki leżą gdzieś głęboko w glebie.
Cechy gleby znajdującej się w naszym ogrodzie są jednym z ważniejszych czynników wyznaczających możliwości sukcesu naszych upraw. Naprawdę poważane podejście do tematu pozwoli nam na uniknięcie głupich błędów.
Tynk dekoracyjny

Tynki na całe lata

Decyzja na temat doboru właściwej warstwy wykończeniowej ściany – tynku, jest jedną z ważniejszych podejmowanych przez inwestora i projektanta, nie tylko ze względu na niepodważalny wpływ na estetykę budynku ale także pełnioną przez niego funkcję ochronną i termoizolacyjną...
Jabłoń

Odmiany jabłoni - zbiory

Jest jeden owoc, który bije wszelkie rekordy popularności i sympatii, z jaką traktują go ludzie. Pochodzi z Azji Wschodniej i należy do rodziny różowatych… Cóż to za orientalny smakołyk? Jabłoń.
Rozmnaża się przez oczkowanie oraz szczepienie. Na świecie występuje ok 30 dziko rosnących gatunków jabłoni. W wyniku ich krzyżowania, wyhodowano jabłoń domową, która obejmuje wiele odmian. Decydując się na uprawę jabłoni powinniśmy dla konkretnego regionu, wybrać odpowiednią odmianę.