Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: pomoc w wycenie - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

pomoc w wycenie

#1 Gość_robsonsz

• Grupa Guests

Napisano 02 maj 2011 - 20:34

Witam,

Na początku zaznaczę ze jestem nowym użytkownikiem tego forum i nie wiem czy dobrze umieściłem swój temat.

Mianowicie zastanawiam się nad profesjonalna wycena budowy domu, tzn
Projekt domu już jest, pozwolenie na budowę i tak dalej.

Potrzebuje obliczyć ilość potrzebnych materiałów do budowy
np. Ile będzie potrzebne cementu na fundament? ile potrzebuje i jakich desek do obicia?
chciałbym tez dowiedzieć się o jakieś orientacyjne ceny robocizny budowy danych elementów domu.

Dodam ze mój dom ma być z drewna, szkielet drewniany, fundament pełny

Proszę o informacji jak można uzyskać taka wycenę.
czy można to komuś zlecić ? a może istnieje jakiś sposób abym sam to obliczył
albo jedno i drugie

dziękuje za pomoc
pozdrawiam

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 304
  • Rejestracja 04-kwiecień 10

Napisano 20 czerwiec 2011 - 20:57

oj, z taką sprawą to nie na forum zupełnie. Tym musi zająć się fachowiec, który przyjedzie, popatrzy, oceni i policzy. No i oczywiście weźmie za to pieniądze.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   maciek Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 151

Napisano 21 czerwiec 2011 - 10:16

dokladnie popatrzy i wystawi rachunek :huh:

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Kuba.Kens Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 304

Napisano 06 lipiec 2011 - 20:34

no nie samo popatrzy, ma też poobliczać to co tam inwestor będzie chciał.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
sypialnia

Nastrój kreowany światłem

Właściwie dobrane oświetlenie ułatwia nam nie tylko poruszanie się w przestrzeni ale także pracę. Światło w projektowaniu wnętrz odgrywa istotną rolę ponieważ w dużej mierze to właśnie ono decyduje jak czujemy się w danej przestrzeni. Wiadomo, że za pomocą światła można kreować wystrój wnętrza, modelować poszczególne elementy architektoniczne, czy nadawać meblom nowy, ciekawy wygląd.
budynek gospodarczy

Budynek gospodarczy – zgłoszenie budowy, adaptacja, opłaty

Budynek gospodarczy nie posiada jednoznacznej definicji. Informację na jego temat można uzyskać z zapisów znajdujących się w Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r.
aranżacja wnętrz

Projektowanie wnętrz

Projektowanie wnętrz nie jest tak skomplikowane jak się wszystkim wydaje. Jeśli wybór projektu domu okazał się możliwy, to dlaczego nie miało być tak samo z urządzeniem przestrzeni mieszkalnej?
wtyczka

Energooszczędny sprzęt AGD

Czy wiesz, że odpowiedni dobór sprzętu AGD, pozwala zaoszczędzić mnóstwo energii? Trudno wyobrazić sobie prowadzenie domu bez pomocy sprzętów elektrycznych. Nie oznacza to jednak, że muszą kosztować majątek w miesięcznym rozrachunku. Jakie urządzenia pochłaniają najwięcej energii elektrycznej? Jak wybrać energooszczędny sprzęt AGD? Na co zwrócić uwagę?
Kompostownik

Biologiczna walka ze szkodnikami

O zdrowiu roślin nie decyduje chemia, a ogromny zespół czynników odpowiedzialnych za cykl uprawowy. Wśród prac, o których decydujemy my, znajdziemy m.in. stosowanie upraw mieszanych, zadbanie, by oprócz roślin swoje miejsce w ogrodzie znalazły również pożyteczne zwierzęta, odpowiednie stanowiska i zgodne z wymaganiami nawożenie.