Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Borówka amerykańska - sadzenie, nawożenie, uprawa, zbiory - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl
Mam krzewy borówki Amerykańskiej na swojej działce.Prosze mi powiedziec i zarazem pomóc czy młode listki tej rosliny sa trujace dla piesków? mój ukochany piesek odszedł po zjedzeniu kilka szt .Nie moge uwierzyc aby to było przyczyną Nigdy bym tej rosliny nie posadziła pomimo walorów zdrowotnych jej owoców .Na każdej roślinie powinna byc informacja czy jest szkodliwa i trujaca tak dla ludzi jak i zwierząt czy ptaków . Nie moge zaznac spokoju po stracie mojego ukochanego pieska .Prosze o odpowiedz.
Budownictwo w Polsce ma się dobrze. Tyczy się to prawie wszystkich sektorów. Budownictwo drogowe i mostowe jest napędzane przez zbliżające się wielkimi krokami Euro 2012. Z tego samego powodu we wszystkich większych miastach buduje się hotele, noclegownie czy galerie handlowe. Budownictwo mieszkaniowe, zwłaszcza wielorodzinne od kilku dobrych lat cieszy się zainteresowaniem...
Róże, jedne z najbardziej znanych krzewów, najlepiej sadzić w porze jesiennej, ponieważ zdążą się ukorzenić jeszcze przed zimą. Ostatecznie można jeszcze wiosną - w marcu lub w kwietniu. Wiosną zaleca się sadzenie jedynie róż piennych. Przez cały rok możemy sadzić róże wyhodowane w pojemnikach.
Tynki zewnętrzne to wykończenie estetyczne i powłoka ochronna budowli. Zabezpieczają powierzchnie ścian i elementy konstrukcyjne przed czynnikami atmosferycznymi. Wykończenie elewacji tynkiem należy wykonywać dopiero po całkowitym ukończeniu robót stanu surowego i prac instalacyjnych.
Schody stanowią konstrukcję po której możemy przemieszczać się między kondygnacjami. W związku z tym powinny być przede wszystkim bezpieczne, ale również i wygodne. Przy wyborze warto dodatkowo zwrócić uwagę na ich wygląd, ponieważ mogą stanowić element dekoracyjny naszego domu.
Termin sadzenia roślin pod żywopłot zależeć będzie od roślin, które wybierzemy. Drzewa i krzewy liściaste z odsłoniętym systemem korzeniowym, czyli te wcześniej uprawiane w szkółkach i wykopane do sprzedaży, sadzimy w październiku, tuż po zrzuceniu przez nie liści lub wczesną wiosną, przed rozwinięciem się pąków.