Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Uprawa winorośli - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Uprawa winorośli Komentarze do artykułu Uprawa winorośli

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1220
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 28 kwiecień 2011 - 10:59

Obwieszone gronami winorośle, to pragnienie niejednego ogrodnika. Ten pnący się krzew, o cenionych owocach, nie jest trudny w uprawie.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Uprawa winorośli
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_roberto

• Grupa Guests

Napisano 28 kwiecień 2011 - 10:59

bardzo lubię winogrona!ale ich uprawa jest dość czaso- i pracochłonna...wiem bo sam miałem je w ogrodzie! :)

#3 Gość_Zbych

• Grupa Guests

Napisano 29 kwiecień 2011 - 13:19

Wyświetl postUżytkownik roberto dnia 28 kwiecień 2011 - 10:59 napisał

bardzo lubię winogrona!ale ich uprawa jest dość czaso- i pracochłonna...wiem bo sam miałem je w ogrodzie! :)

Ciekaw jestem, czy gdzieś w Polsce można wyhodować słodkie winogrona? Zwykle są małe i kwaśne :blink:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Strelicja królewska

Strelicja królewska

Strelicja królewska (Strelitzia reginae) pochodzi z Afryki Południowej, ma niezwykły, grzbiecisty pomarańczowo-niebieski kwiatostan i na całym świecie nazywana jest rajskim ptakiem. Swą botaniczna nazwę otrzymała na cześć Charlotte of Mecklenberg – Strelitz, żony króla Anglii Jerzego III. Warto wiedzieć, że ta królowa wśród roślin egzotycznych jest bliską krewną banana jadalnego często mylonego z dużymi okazami strelicji białej. Należą do tej samej rodziny Musaceae.
Rivea

Rivea

Rivea (Rivea corymbosa) jest świętą rośliną indian meksykańskich. Przypisywano jej właściwości magiczne i halucynogenne. Wieloletnie, częściowo zdrewniałe pnącze z dużymi, jasnozielonymi liśćmi. Kwiaty z ciemnym środkiem - kwitnie długo i obficie.
Latem umieszczamy roślinkę w jasnym, lekko zacienionym miejscu. Zimowanie powinno przebiegać w miejscu jasnym, o temperaturze co najmniej 15°C. Posiada stosunkowo duże zapotrzebowanie na wodę, ale nie lubi wody stojącej w podstawce.
Latem umieszczamy roślinkę w jasnym, lekko zacienionym miejscu. Zimowanie powinno przebiegać w miejscu jasnym, o temperaturze co najmniej 15°C.
długopis

Umowa Pośrednictwa Sprzedaży Nieruchomości

Podstawą prawną umowy pośrednictwa sprzedaży nieruchomości są art. 179 – 183a ustawy o gospodarce nieruchomościami. Reguluje ona większość aspektów. Pozostałe, nie regulowane ustawą rozstrzyga się w oparciu o przepisy dotyczące umów podobnych, zawarte w Kodeksie Cywilnym...
Orzech włoski

Orzech włoski

Orzech włoski (Juglans regia L.) to drzewo pochodzące z Azji Środkowej i południowo-wschodniej Europy, które bardzo często można spotkać w przydomowych ogrodach i sadach. Uprawiany jest przede wszystkim ze względu na smaczne i zdrowe owoce. To długowieczne drzewo ma bardzo charakterystyczny pokrój, który dzięki swojej dużej posturze, dominuje pośród drzew owocowych.
dekoracje

Odnawianie wnętrza - sposoby

Odnawianie wnętrza to nie tylko zabieg kosmetyczny. Z czasem kolory ścian bledną i brudzą się, a wnętrze staje się nieatrakcyjne. To sygnał do remontu i dobry pretekst do metamorfozy wystroju.