Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Uprawa winorośli - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Uprawa winorośli Komentarze do artykułu Uprawa winorośli

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1220
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 28 kwiecień 2011 - 10:59

Obwieszone gronami winorośle, to pragnienie niejednego ogrodnika. Ten pnący się krzew, o cenionych owocach, nie jest trudny w uprawie.

Dołączona grafika
Link do artykułu: Uprawa winorośli
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_roberto

• Grupa Guests

Napisano 28 kwiecień 2011 - 10:59

bardzo lubię winogrona!ale ich uprawa jest dość czaso- i pracochłonna...wiem bo sam miałem je w ogrodzie! :)

#3 Gość_Zbych

• Grupa Guests

Napisano 29 kwiecień 2011 - 13:19

Wyświetl postUżytkownik roberto dnia 28 kwiecień 2011 - 10:59 napisał

bardzo lubię winogrona!ale ich uprawa jest dość czaso- i pracochłonna...wiem bo sam miałem je w ogrodzie! :)

Ciekaw jestem, czy gdzieś w Polsce można wyhodować słodkie winogrona? Zwykle są małe i kwaśne :blink:

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
paragraf

Dział V - Bezpieczeństwo konstrukcji

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY
w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie - DZIAŁ V: Bezpieczeństwo konstrukcji
Jukka baccata

Juka Jozuego

Dzięki wiecznie żywym westernom dla wielu, wielu ludzi juka Jozuego (Yucca brevifolia) jest symbolem pustyni Mojave. Jest z pewnością jedną z najstarszych roślin żyjących na pustyni, ale ponieważ nie wytwarza pierścieni tak jak, drzewa nie ma nikogo kto mógłby dokładnie stwierdzić ile ma lat. Dzisiejszą nazwę zawdzęcza Mormonom, którym jej wzniesione pędy przypominały ręce biblijnego Jozuego wzniesione ku Bogu.
Juka powina być sadzona w nacieplejszym i najsuchszym miejscu ogrodu.
Szpadel

Regulówka i inne prace

Jedną z prac, jakie mamy do wykonania w ogrodzie w październiku jest przekopanie zwolnionych powierzchni w ogrodzie.
Zawsze powinniśmy wykorzystywać do tego szpadel, nigdy widły. Przekopaną glebę pozostawiamy w tzw. ostrej skibie, bez zagrabiania. Ostra skiba wpływa na przemrożenie gleby. Poprawi to jej strukturę i przyczyni się do zgromadzenia przez nią większej ilości wody z opadów.
Aby odpowiednio spulchnić glebę powinniśmy wbić w glebę całe ostrze szpadla. Będzie nam łatwiej, jeśli wbijemy je pionowo, nie pod ukosem. Kopiemy tylko glebę przeschniętą.
nowoczesna kuchnia

Blaty kuchenne

Blaty kuchenne to elementy robocze, najbardziej narażone na uszkodzenia mechaniczne. Ciężki tłuczek do mięsa, plamy organiczne i ostre noże mogą zostawić trwały ślad. Ponadto poza właściwościami funkcjonalnymi nie można zapomnieć o walorach estetycznych. Wytrzymały i piękny blat, dobrany zgodnie z zamysłem aranżacyjnym, będzie nam służył przez długie lata...
Czerwcowy ogród

Rok w ogrodzie - czerwiec

Czerwiec to miesiąc pachnący różami i ziołami, rozbrzmiewający rojami pszczół i trzmieli. Miesiąc rozkwitania tysięcy kwiatów. To miesiąc piękna i lekkiego oddechu, spokoju i relaksu. Teraz głównie, odchwaszczamy, nawozimy i podlewamy. Najcięższa praca już za nami. Teraz pora na laury... jednak czy aby na pewno?