Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Nowa stara łazienka? - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Nowa stara łazienka? Czy te wszystkie retro elementy dobrze działają?

#1 Gość_Gość

• Grupa Guests

Napisano 15 kwiecień 2011 - 15:06

Hej,
Niedługo będę wymieniał sfatygowane już baterie łazienkowe i żona naciska mnie na (podobno) popularne teraz wynalazki w tzw. stylu retro. Może to i ładne, tyle że ja chcę po prostu sprawny sprzęt lazienkowy - jak to wszystko wygląda przy codziennym użytku?

#2 Gość_Gość

• Grupa Guests

Napisano 18 kwiecień 2011 - 15:09

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 15 kwiecień 2011 - 15:06 napisał

Hej,
Niedługo będę wymieniał sfatygowane już baterie łazienkowe i żona naciska mnie na (podobno) popularne teraz wynalazki w tzw. stylu retro. Może to i ładne, tyle że ja chcę po prostu sprawny sprzęt lazienkowy - jak to wszystko wygląda przy codziennym użytku?

Większość baterii, także tych stylizowanych, ma kurki hydrauliczne, które nie wymagają użycia siły do odkręcania i zakręcania. Pomimo wyglądu z lat 60 czy 80 to nowoczesna technologia :)

#3 Gość_Klemens

• Grupa Guests

Napisano 21 kwiecień 2011 - 12:52

Właśnie, właśnie - one są STYLIZOWANE, a nie przestarzałe!!! A wyglądają zawodowo.

#4 Gość_kama

• Grupa Guests

Napisano 29 kwiecień 2011 - 14:33

Wystarczy trochę wyobraźni, no i gustu, a wszystko będzie można dobrze połączyć:

http://www.projektos...j-lazience.html

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   elizabeth Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 7
  • Rejestracja 11-maj 11

Napisano 11 maj 2011 - 08:19

Akcesoria łazienkowe w stylu retro są rewelacyjne. Dodają naszemu wnętrza wiele piękna, takiej gracji, a do tego są niezmiernie praktyczne.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   krysiaguzik Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 11-maj 11

Napisano 11 maj 2011 - 09:53

Takie akcesoria łazienkowe są może i ładne, ale niestety nie na każdą kieszeń :-(

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   maiko Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 23
  • Rejestracja 01-maj 11

Napisano 20 maj 2011 - 21:18

kupiłam kiedyś taki kran to kuchni, nie powiem wygląda to super ale tak po roku już ciekł kran i przekręciły się kurki. dlatego teraz zdecydowałam się na zwyczajną baterię.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   orzechowe_oczy Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 24-styczeń 11

Napisano 21 maj 2011 - 21:39

kranik retro wygląda super... ale jeśli po roku miałabym wymieniać.. to trochę porażka ;/

#9 Gość_malgos

• Grupa Guests

Napisano 22 maj 2011 - 16:28

Dlatego trzeba zawsze - tak jak w przypadku każdej innej stylistyki - wybierać dobre, sprawdzone sprzęty i marki.Styl retro czy nowoczesny nie ma tu wpływu na jakość - to już zależy od producenta.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 22 maj 2011 - 21:43

Dokładnie, wygląd to nie wszystko, ważna jest przedewszystkim funkcjonalność.

#11 Gość_kasiaa

• Grupa Guests

Napisano 15 czerwiec 2011 - 09:10

Podsyłam parę inspiracji, aktualnie jestem w trakcie remontu. Ja również nakręciłam się na łazienkę w stylu retro:), prawda również jest to że jest to bardzo droga inwestycja. Stylizowane produkty niestety mają strasznie wywindowane ceny (przynajmniej moim zdaniem).

PS.

salonprasowy.pl na Facebook, rozdają tam e-wydania Świata Łazienek i Kuchni.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 15 czerwiec 2011 - 22:53

Reklama, reklama, reklama...

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Skrzynki na listy

Domowe skrzynki na listy

Każdy lubi otrzymywać paczki, pakuneczki i listy. Wracając do domu po dniu wypełnionym obowiązkami z ciekawością zaglądamy do skrzynki na listy wypatrując kartek okazjonalnych i wieści od najbliższych...
paragraf

Prawo budowlane: Rozdział 8 - Organy administracji i nadzoru budowlanego

Rozdział 8 Prawa budowlanego o organach administracji architektoniczno-budowlanej i nadzoru budowlanego...
długopis

Wniosek o zniesienie współwłasności

Art. 195 Kodeksu cywilnego określa własność niepodzielną samą w sobie, przysługującym kilku osobom. Bywa, że współwłasność uniemożliwia pełne korzystanie z jednej rzeczy więcej niż jednej osobie równocześnie. Taki układ powoduje często spięcia i spory pomiędzy współwłaścicielami, co ostatecznie prowadzi do zniesienia współwłasności...
Jeżyna bezkolcowa

Jeżyna bezkolcowa

Jeżyna bezkolcowa przed laty porastała tylko tereny leśne. Obecnie bez problemu można ją spotkać także w przydomowych ogrodach. Jeżyny nie są trudne w uprawie, a ich owocami można cieszyć się nawet we wrześniu.
Kwiat narcyza

Narcyzy

Ogród pozbawiony roślin cebulowych, będzie równie smutny jak pozbawiony roślin nowy dom. Zadbajmy więc o ich obecność, wybierzmy te najpiękniejsze. Gdybyśmy ogłosili konkurs na najbardziej niezawodne, najłatwiejsze w uprawie i najszybciej przystosowujące się wiosenne rośliny cebulowe, z pewnością pierwsze miejsce zajęłyby narcyzy, zwane także żonkilami. Przystosowane przez lata do suchych, gorących i krótkich okresów wegetacyjnych, posiadają niezwykłą umiejętność przetrwania.