Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: TAPETY W PASKI - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

TAPETY W PASKI

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 08 kwiecień 2011 - 15:30

Witam,
chciałabym wytapetowac korytarz i przedpokoj w domu tapetą w paski, ale zeby uscislic o co mi chodzi, to wymienie:
1. pastelowe kolory
2. delikatne cienkie paski
3. gruba tapeta
4. najlepiej zeby klej mozna bylo klasc na sciane, a nie na tapete

wiecie może gdzie dostane "takie cos"?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Megi Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 13
  • Rejestracja 02-marzec 11

Napisano 11 kwiecień 2011 - 15:34

Już widzę, jak będzie pięknie :)) Nie wiem, czy są tapety, których się nie smaruje klejem. Natomiast tapet to szukaj w leroy merlin, na allegro, w sklepach internetowych, Paski to chyba teraz zrobiły się modne, powinny być :)

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   depeyns Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 08-grudzień 10

Napisano 15 kwiecień 2011 - 15:29

tapety w paski nadaja wnętrzu nieco klasycznego, eleganckiego stylu chociaz to w sumie zalezy tez od reszty wystroju, ogolnie bardzo fajny pomysl

#4 Gość_GiGi

• Grupa Guests

Napisano 18 kwiecień 2011 - 14:32

Nakładanie kleju na ścianę to jedna z metod klejenia tapet, zobacz instrukcję: http://www.eksim.pl/..._instrukcja.pdf

(...)Klej na ścianę - w przypadku tapet na osnowie nietkanej, które nie zmieniają wymiarów pod wpływem kontaktu z klejem(...)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 26 kwiecień 2011 - 11:27

przedpokój już wyklejony, wyrobiliśmy się przed Świętami na szczęście;)...tapete kupiłam we Fluggerze, jest śliczna no i można ją było kleić w taki sposób, żeby smarowac klejem ścianę, a nie tapetę...mocna tapeta w pastelowej pistacjowej tonacji w delikatne cieniutkie nieregularne paski, dzięki tej metodzie klejenia:
1. zaoszczedzilismy czas
2. łatwiej było dobrac wzory
3. dużo większa łatwość przyklejania (prosto jest bez zbednego wysiłku)
Także śmaiło mogę polecić, pozdrawiam;)

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   balinska_wnetrza Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 18
  • Rejestracja 13-kwiecień 11
  • MiejscowośćŁódź

Napisano 26 kwiecień 2011 - 15:42

A może jakieś zdjęcie jak wygląda realizacja? ;)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146
  • Rejestracja 09-kwiecień 11

Napisano 26 kwiecień 2011 - 18:50

tez polecam technike przyklejania tapety poprzez smarowanie klejem sciany, zdecydowanie ulatwia prace

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208
  • Rejestracja 22-listopad 10

Napisano 26 kwiecień 2011 - 22:41

w ogóle fajny pomysł z tymi paskami:P

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 27 kwiecień 2011 - 09:42

Wyświetl postUżytkownik dawid.r dnia 26 kwiecień 2011 - 22:41 napisał

w ogóle fajny pomysł z tymi paskami:P

uwierz w mój gust;)...też mi się podoba i gościom, którzy mnie odwiedzają także, bo już coraz rzadziej można spotkać tapety w przedpokojach, czy w ogóle w mieszkaniach, a to błąd, moja jest śliczna;)

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208

Napisano 28 kwiecień 2011 - 22:18

powiem ci, że ja też nie byłem zwolenikiem tapet, a teraz się zastanawiam czy sobie nie strzelić tapety, chociaż na jednej ścianie. Kiedyś tapety były takie jednolite, mały wybór, ubogie te wzory. Teraz jest taki wybór, że ciężko się zdecydować.

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 29 kwiecień 2011 - 08:35

Wyświetl postUżytkownik dawid.r dnia 28 kwiecień 2011 - 22:18 napisał

powiem ci, że ja też nie byłem zwolenikiem tapet, a teraz się zastanawiam czy sobie nie strzelić tapety, chociaż na jednej ścianie. Kiedyś tapety były takie jednolite, mały wybór, ubogie te wzory. Teraz jest taki wybór, że ciężko się zdecydować.

no ja wybierałam z wielu ogromnych katalogów i jestem pewna, że coś dla siebie znajdziesz;)

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Profesjonalista Ikona

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 5
  • Rejestracja 12-maj 11

Napisano 12 maj 2011 - 12:47

ja tez mam ochote na jakas zmiane w mieszkaniu na wiosne. Tapety znow wrocily do lask :) trendy we wzornictwie ściennym

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208

Napisano 30 czerwiec 2011 - 22:46

no ale tak jak napisałem wcześniej. Całego pomieszczenia to sobie bym nie wytapetował, ale jedną ściankę tak dla urozmaicenia - czemu nie?

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 04 lipiec 2011 - 12:51

a kto wie, moze spodoba Ci sie jakas tapeta i zapragniesz miec w niej cale pomieszczenie?;p...czy cale pomieszczenie czy tylko kawalek sciany, to tapeta musi byc mocna i wysokiej jakosci, zeby nie musiec odnawiac wszystkiego po pol roku!

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208

Napisano 04 lipiec 2011 - 19:45

zgadzam się z Tobą w 100 % jeżeli chodzi o jakość tapety. Ale jednak nie chciałbym mieć całego wnętrza w paskach. Ale kto wie? Może jakiś inny ciekawy wzór mnie zainspiruje... i sobie całość wytapetuje.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208

Napisano 04 lipiec 2011 - 19:45

zgadzam się z Tobą w 100 % jeżeli chodzi o jakość tapety. Ale jednak nie chciałbym mieć całego wnętrza w paskach. Ale kto wie? Może jakiś inny ciekawy wzór mnie zainspiruje... i sobie całość wytapetuje.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 05 lipiec 2011 - 09:08

a teraz będziesz coś zmieniał w mieszkaniu, czy tylko tak sobie na zapas koncepcję wymyślasz?

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208

Napisano 07 lipiec 2011 - 18:33

Właśnie jestem przed etapem wykańczania. Czas mnie nie goni jakoś strasznie, więc sobie spokojnie rozważam jak wykończyć wnętrze. Dokładnie wszystko planuje jak ładnie urządzić dom.

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 11 lipiec 2011 - 08:54

ale przekonuje Cię temat tapet, czy raczej wolałbyś odpuscic?

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208

Napisano 19 lipiec 2011 - 20:01

już pisałem wcześniej:D Jedna ściana dla urozmaicenia wytapetowana w salonie. Do takiego rozwiązania jestem już przekonany. No i zastanawiam się do pokoju dziecka jeszcze może nad tapetą.

• (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Agrest

Mączniak agrestu

Jest to choroba wywoływana przez grzyby należące do rzędu mączniaków prawdziwych i określa się ją jako amerykański mączniak agrestu. Grzyby rozwijają się na liściach i owocach, tworzą tam strzępki ssące, czyli ssawki wysysając z rośliny soki. Mączniak pojawia się najczęściej w okresie wilgotnej pogody. Wystąpieniu choroby sprzyja też nieprzewiewne stanowisko. Mączniak uszkadza rośliny i nie dopuszcza do dojrzewania owoców, jednak nie jest groźny dla ludzi.
Oszroniona irga

Rok w ogrodzie - listopad

Przed nami zimowe mroźne miesiące. Dziś opiszemy dla Państwa prace, jakie mamy do wykonania w ogrodzie właśnie teraz.
Przede wszystkim powinniśmy zamknąć dopływ wody do kranu w ogrodzie. W okresie mrozów woda mogłaby, bowiem rozsadzić instalację wodną.
Powinniśmy również opróżnić z wszelkich preparatów beczki, oczyścić narzędzia ogrodnicze, naoliwić je i schować na czas zimy.
Ogrodowa ścieżka

Ogrodowe ścieżki

Ścieżki ogrodowe mają na celu poprowadzenie nas suchą stopą po ogrodzie. Mogą prowadzić w kierunku ciekawej grupy roślin, do domu, nad oczko wodne lub do miejsca wypoczynkowego z altanką. Nie powinno być ich wiele w naszym ogrodzie, ponieważ zbyt dużo powierzchni utwardzonej może zrobić przytłaczające wrażenie. Może także stać się problemem z odprowadzaniem wody deszczowej.
okno   nawiewnik

Nawiewniki okienne

Instalacja wentylacyjna, zapewnia wymianę powietrza między wnętrzem naszego domu, a jego otoczeniem. Dobrze działająca naturalna wentylacja umożliwia przedostawanie się świeżego powietrza do pomieszczeń przez nieszczelne okna lub drzwi, które następnie usuwane jest przez kanały wentylacyjne na zewnątrz. Kanały wentylacyjne są w stanie usunąć tyle powietrza z domu, ile się do niego dostanie. Jednak obecnie, prawidłowo działająca wentylacja jest rzadkością.
Odkurzacz centralny

Odkurzacz centralny - zalety systemu

Odkurzacz jest niezbędnym sprzętem w każdym domu. Nie trzeba mieć perskich dywanów, żeby z niego korzystać. Wszyscy wiedzą, że to najszybsza metoda pozbycia się wszelkich oznak kurzu, pyłków i drobin z każdej powierzchni...