Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: stylowe grzejniki - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

• (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

stylowe grzejniki

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208
  • Rejestracja 22-listopad 10

Napisano 05 kwiecień 2011 - 17:23

Ostatnio wpadłem na parę propozycji ciekaweych kaloryferów. Wiecie takich stylowych, ładnie wykończonych, jak to teraz mówią dizajnerskich. Zaciekawiło mnie to bo chce nowocześnie wykończyć swoje wnętrza. Tylko nie za wszelką cenę. I tu się pojawia pytanie. Czy takie kaloryfery grzeją tak samo jak te standardowe? Czy może one tylko mają oko cieszyć swoim wyglądem, a ich wydajność jest kiepska?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   orzechowe_oczy Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 24-styczeń 11

Napisano 06 kwiecień 2011 - 10:11

może dodaj jakieś zdjęcie będzie łatwiej Ci doradzić...

stylowe kaloryfery.. hm, ja może bym ukryła te zwykłe a wstawiła na widoku jeden taki stylowy... by nie tracić na niczym..

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146
  • Rejestracja 09-kwiecień 11

Napisano 09 kwiecień 2011 - 19:05

mam nadzieje że poprzedni post był napisany z przymruzeniem oka, bo chyba nie ma sensu kupowanie kaloryferow ktore maja sluzyc tylko jako atrapa... Tym bardziej ze wsrod tych "stylowych" tez mozna bez problemu znalezc takie ktore sprawdza sie nie tylko wizualnie ale tez wydajnosciowo, po prostu trzeba wybrac dobrego producenta ;)

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364
  • Rejestracja 08-kwiecień 11

Napisano 30 czerwiec 2011 - 14:59

Wyświetl postUżytkownik Roberto dnia 09 kwiecień 2011 - 19:05 napisał

mam nadzieje że poprzedni post był napisany z przymruzeniem oka, bo chyba nie ma sensu kupowanie kaloryferow ktore maja sluzyc tylko jako atrapa... Tym bardziej ze wsrod tych "stylowych" tez mozna bez problemu znalezc takie ktore sprawdza sie nie tylko wizualnie ale tez wydajnosciowo, po prostu trzeba wybrac dobrego producenta ;)

ja mam grzejniki od terma technologie i nie dość, ze bardzo stylowo wyglądają, to są porządne i bardzo wydajne, nie napisze, ze sa energooszczedne, bo to kit wciskany ludziom, bo grzejnik od tego jest, zeby brac energie i dawac cieplo, a wszelkie oszczednosci na cieple zależą tylko i wylacznie od naszego uzytkowania i mądrego gospodarowania cieplem...takze terme moge smialo polecic, bo duze gwarancje dają i mozna dobrac grzejniki do roznych wnetrz czy to nowoczesnych czy starodawnych czy w ogole kolorowych

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208

Napisano 30 czerwiec 2011 - 22:41

no właśnie między innymi tej firmy ofertę przeglądałem, o której piszesz. Jest parę fajnych grzejników. Czyli co? Nie ma się czym martwić, a to, że takie designerskie grzejniki słabo grzeją możemy wsadzić między mity?

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 04 lipiec 2011 - 13:10

Wyświetl postUżytkownik dawid.r dnia 30 czerwiec 2011 - 22:41 napisał

no właśnie między innymi tej firmy ofertę przeglądałem, o której piszesz. Jest parę fajnych grzejników. Czyli co? Nie ma się czym martwić, a to, że takie designerskie grzejniki słabo grzeją możemy wsadzić między mity?

jesli chodzi o grzejniki Termy, to jasne, ze miedzy mity..takze lec kupowac, to co Ci sie podoba;)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208

Napisano 04 lipiec 2011 - 19:36

nie tak prędko, muszę to jeszcze wszystko przemyśleć i się w cenach rozpatrzeć dokładniej.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 05 lipiec 2011 - 10:06

to jesli chodzi o ceny, to cene grzejnika na stronie termy mozesz obliczyc, podając parametry, ktore Cie interesuja;)

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Hardcorowy+Koksu Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 47
  • Rejestracja 17-czerwiec 11

Napisano 06 lipiec 2011 - 14:39

o to jest fajny dodatek na stronie,nie musze leciec do sklepu, zeby zobaczyc, na który mnie stac

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   darkman Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 78
  • Rejestracja 21-maj 11

Napisano 06 lipiec 2011 - 15:22

Może robią grzejniki w kształcie czerwonych szpilek? :)

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 07 lipiec 2011 - 12:43

Wyświetl postUżytkownik darkman dnia 06 lipiec 2011 - 15:22 napisał

Może robią grzejniki w kształcie czerwonych szpilek? :)

heheh byc może, pierwsza bym taki kupiła;)...może na zamówienie się da zrobić, ale to byłby odchył trochę;)

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208

Napisano 07 lipiec 2011 - 18:28

widziałem kiedyś gdzieś grzejniki w kształcie gitary, to pewnie i "czerwone szpilki" dałoby radę. Ale takie grzejniki to już tylko jako ozdobę trzeba by było traktować.Bo grzać to pewnie to nic nie grzeje:)

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 11 lipiec 2011 - 09:28

Wyświetl postUżytkownik dawid.r dnia 07 lipiec 2011 - 18:28 napisał

widziałem kiedyś gdzieś grzejniki w kształcie gitary, to pewnie i "czerwone szpilki" dałoby radę. Ale takie grzejniki to już tylko jako ozdobę trzeba by było traktować.Bo grzać to pewnie to nic nie grzeje:)

wiesz, nie mozna tego traktowac, jak reguły, nie zawsze grzejnik, który ładnie się prezentuje musi słabo grzać;)

#14 Gość_Granat

• Grupa Guests

Napisano 11 lipiec 2011 - 11:13

Ja mogę się wypowiedzieć w tej kwestii, że posiadałem zwykły tradycyjny, a teraz mam ozdobny, ponieważ całkowicie zmieniłem wystrój wnętrz był droższy ale uwierzcie, że się opłaca. zaraz zaprezentuje :rolleyes:

Mam taki jak na srugim zdjęciu

Nie mam problemów z ogrzewaniem salonu. Polecam! ;) :D

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 12 lipiec 2011 - 13:13

Wyświetl postUżytkownik Granat dnia 11 lipiec 2011 - 11:13 napisał

Ja mogę się wypowiedzieć w tej kwestii, że posiadałem zwykły tradycyjny, a teraz mam ozdobny, ponieważ całkowicie zmieniłem wystrój wnętrz był droższy ale uwierzcie, że się opłaca. zaraz zaprezentuje :rolleyes:

Mam taki jak na srugim zdjęciu

Nie mam problemów z ogrzewaniem salonu. Polecam! ;) :D

ten taki jakby z liści? piękny, ale moim zdaniem do mojego mieszkania by nie pasował, mam bardzo nowoczesnie urządzone i wolę jakieś geometryczne kształty, ale jesli Ci pasuje, to pochwalam, dowodzisz temu, ze grzejnik moze byc i piekny i wydajny;)

#16 Gość_Granat

• Grupa Guests

Napisano 14 lipiec 2011 - 11:49

Tak dokładnie ten jakby z liści :)

Aha to mówisz, że Ciebie interesują bardziej nowoczesne bryły tak? hmm... zastanówmy się...
To może coś takiego:

Te mogłyby Cię zainteresować

A te są fajnym i w sumie dyskretnym rozwiązaniem ;)

bardziej do gustu przypadł mi ten dyskretny.
Przepraszam, że linki, ale zdjęcia mi się nie chcą dodać :angry: :(

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 18 lipiec 2011 - 12:46

Wyświetl postUżytkownik Granat dnia 14 lipiec 2011 - 11:49 napisał

Tak dokładnie ten jakby z liści :)

Aha to mówisz, że Ciebie interesują bardziej nowoczesne bryły tak? hmm... zastanówmy się...
To może coś takiego:

Te mogłyby Cię zainteresować

A te są fajnym i w sumie dyskretnym rozwiązaniem ;)

bardziej do gustu przypadł mi ten dyskretny.
Przepraszam, że linki, ale zdjęcia mi się nie chcą dodać :angry: :(

fajny ten kanałowy, pierwszy raz cos takiego widze, ale nie wiem czy u mnie by sie sprawdzil, myslalam o czyms takim http://www.e-terma.c...(pl)-p-162.html

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   dawid.r Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 208

Napisano 19 lipiec 2011 - 19:53

Wyświetl postUżytkownik czerwone_szpilki dnia 11 lipiec 2011 - 09:28 napisał

wiesz, nie mozna tego traktowac, jak reguły, nie zawsze grzejnik, który ładnie się prezentuje musi słabo grzać;)

nie oczywiście, że nie można traktować jako reguły. Ale tak na prawdę nie o to mi chodziło. Po prostu wydaje mi się, że takie zbyt wyszukane w przeróżnych kształtach, tak jak wyżej zostało wymienione, np gitary czy coś w tym stylu mogą być tylko ozdobą. Ale grzejniki dobrych producentów, bardzo stylowe, ale jednak bardziej przypominające grzejnik, są i ozdobą, i jednak miałbym większe zaufanie do tego, że dobrze grzeją. Jest jeszcze kwestia ceny. Bo tacy producenci jak wyżej wymieniacie można być pewnym, że oferują dobre grzejniki, za niezbyt wygórowaną cenę, a przy tym są bardzo deignerskie i w nowoczesnym stylu.

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   czerwone_szpilki Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 364

Napisano 20 lipiec 2011 - 14:28

rzecz gustu, ale ja też wolę rozwiązania stylowe, ale jednak przypominające grzejnik;) podałam wyżej link do tego, ktory mi sie podoba

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Roberto Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 146
  • Rejestracja 09-kwiecień 11

Napisano 20 lipiec 2011 - 22:29

Szczerze, jeśli chciał bym mieć w domu stylowy i ładny grzejnik to chciał bym aby jak najmniej go przypominał. Inaczej posiadanie stylowego grzejnika mija się z celem. Jak chce mieć coś przypominającego grzejnik to po prostu kupuję zwykły grzejnik, tylko żeby grzał ;]

• (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
stoły

Ławy szklane

Szkło i pleksi, to materiały neutralne, ponieważ są niemal niedostrzegalne. Tak naprawdę można je harmonijnie wpleść w każdy typ aranżacji, w dowolnej stylistyce i kształcie. To istne meble duchy.
Przycinanie pędów

Cięcie krzewów - korzyści z przycinania - część I

Powszechnym, błędnym przekonaniem jest, że każdy krzew wymaga corocznego podcięcia. To błędna teza. Wiele z krzewów potrafiłoby przepięknie rosnąć bez najmniejszej naszej ingerencji. Jednakże na grupę krzewów, do której należą m.in. klon japoński, klon palmowy, świdośliwa, buddleja, moszenki, dereń kwiecisty, dereń kousa, leszczynowiec, gatunki irgi i trzmieliny, kalina, oczar, ketmia syryjska, lilak, gatunki magnolii zrzucające liście oraz ich mieszańce, korzystnie wpływa przycinanie.
długopis

Wniosek o ustalenie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu

Ustalenie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu następuje na drodze postępowania określonego w art. 40 ust. 1 Ustawy z dnia 7 lipca 1994 r. o zagospodarowaniu przestrzennym (Dz. U. nr 89, poz. 415 z późn. zm.).
Trzmielina

Uprawa i rozmnażanie trzmieliny

Trzmielina jest rośliną, która w naturalnych warunkach rośnie na terenie Europy, Azji i Ameryki Północnej. Ten zielony krzew o niewielkich kwiatach, bardzo często dorasta nawet do 4 metrów wysokości. Lancetowate liście przez większą część roku są zielone, natomiast jesienią przybierają czerwono fioletową barwę.
Przenośny grill

Grill w ogrodzie

Ciepłe letnie wieczory sprzyjają ogrodowym spotkaniom przy ogniu. Posiłek nigdy przecież nie smakuje tak dobrze, jak wtedy, gdy przyrządzamy go na świeżym powietrzu.
Wyznaczenie dobrego miejsca pod budowę grilla nie jest tak łatwe, jak może nam się wydawać. Miejsce pod budowę grilla powinno być podobnie jak miejsce pod ognisko, na tyle blisko domu, by przyniesienie czegokolwiek nie stało się wyprawą, ale jednak i na tyle daleko, by dym nie dostał się do domu. Nigdy nie powinniśmy lokalizować grilla blisko drzew, krzewów lub jakichkolwiek materiałów łatwopalnych.