Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Budowa i remont a zwrot podatku VAT - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Budowa i remont a zwrot podatku VAT Komentarze do artykułu Budowa i remont a zwrot podatku VAT

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1220
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 31 marzec 2011 - 20:50

Aby otrzymać zwrot VAT materiałów zakupionych na własne cele mieszkaniowe trzeba złożyć odpowiedni wniosek do urzędu skarbowego...

Dołączona grafika
Link do artykułu: Budowa i remont a zwrot podatku VAT
Komentarze do artykułu:

#2 Gość_adam

• Grupa Guests

Napisano 31 marzec 2011 - 20:50

Znalazłem dobry kalkulator zwrotu podatku VAT, wystarczy wpisać odpowiednie dane, jest bardzo prosty w obsłudze: http://www.budvat.pl/kalkulator.php

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   orzechowe_oczy Ikona

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 44
  • Rejestracja 24-styczeń 11

Napisano 06 kwiecień 2011 - 10:17

temat na topie.. ja jeszcze sie nie rozliczyłam ;/

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Kostka brukowa

Kostka brukowa czy granitowa?

Nawierzchnie wokół naszego domu powinny być starannie zaprojektowane. Wybierając odpowiedni materiał na nawierzchnie w naszym otoczeniu, warto dopasować kolorystykę i fakturę kostki do architektury budynku, barwy elewacji, charakteru ogrodu oraz do ogrodzenia.
Kostka brukowa jest powszechnie stosowanym materiałem na nawierzchnie w ogrodzie. Jest bardzo trwała, dość łatwa do ułożenia oraz niedroga. Jej bardzo duża gama wzorów umożliwia dopasowanie odpowiedniej zarówno do wyglądu domu jak i charakteru ogrodu.
montaż płyty gipsowo kartonowej

Sufity – rodzaje

Sufit to warstwa stropu, widoczna od wewnętrznej części pomieszczenia. Metody wykonania i wykończenia sufitu zależą od: rodzaju stropu, wysokości pomieszczenia i indywidualnego gustu. Najczęściej spotykanym rodzajem wykończenia jest tynk lub gładź. Czasem, ze względu na rozmieszczenie instalacji lub zbyt dużą wysokość pomieszczenia, stosuje się sufity podwieszane na całej powierzchni lub fragmentarycznie.
fototapeta

Fototapety nowoczesne

Nowoczesne wnętrza zachwycają prostotą i wyszukanymi rozwiązaniami. Oryginalne kształty mebli, odważne zestawienia kolorystyczne i zaskakujące połączenia materiałów wykończeniowych, sprawiają, że współczesne aranżacje zdają się być ciekawsze niż kreacje stylizowane na modłę minionych epok.
Brzoskwinia

Cięcie brzoskwini

Jednym z najszlachetniejszych, a zarazem wymagającym specjalnej pielęgnacji drzewem owocowym jest brzoskwinia. Wybór doskonałej odmiany jest zaledwie pierwszym krokiem, kolejne to umiejętne jej przycinanie. Piękne i obficie rodzące drzewo, to efekt prawidłowo wykonywanych zabiegów. Brzoskwinie są jednak bardzo często uszkadzane przez mrozy. W zależności od roku, różny bywa stopień uszkodzeń.
Piękny dywan w kwiatowy wzór

Chodniki, maty i dywaniki

Nowoczesne wnętrza charakteryzują się maksymalną prostotą aranżacji. Prosta bryła mebli, najlepiej w jak najmniejszej ilości, minimum kolorów i dodatków. Efekt jest łatwy w odbiorze dla każdego, ale rzadko emanuje domowym ciepłem. Minimum dodatków nie zakłada, że nie ma być ich wcale.