Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl: Projekt Słoneczny z garażem z pracowni MG Projekt - Forum budowlane, projekty domów - Projektoskop.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Projekt Słoneczny z garażem z pracowni MG Projekt Komentarze do Projekt Słoneczny z garażem z pracowni MG Projekt

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Redakcja Ikona

• Redakcja
  • Ikona
  • Grupa Redakcja
  • Postów 1220
  • Rejestracja 21-wrzesień 09

Napisano 07 grudzień 2009 - 20:54

Projekt Słoneczny z garażem z pracowni MG Projekt
Dołączona grafika

Link do projektu: Projekt Słoneczny z garażem z pracowni MG Projekt
Komentarze do projektu:

#2 Gość_iwonka

• Grupa Guests

Napisano 07 grudzień 2009 - 20:54

kupiłam ten projekt i czekam na wydanie pozwolenia na budowe. czy ktoś już wybudował ten domek? mam zamiar ruszyć z budową na wiosnę 2010 jeżeli oczywiście zdążę z papierologią.

#3 Gość_ewelina

• Grupa Guests

Napisano 02 styczeń 2010 - 13:41

Wyświetl postUżytkownik iwonka dnia 07 grudzień 2009 - 20:54 napisał

kupiłam ten projekt i czekam na wydanie pozwolenia na budowe.
czy ktoś już wybudował ten domek?
mam zamiar ruszyć z budową na wiosnę 2010 jeżeli oczywiście zdążę z papierologią.

#4 Gość_urszula

• Grupa Guests

Napisano 06 styczeń 2010 - 18:11

witam.jestesmy w trakcie zamawiania projekyu powodzenia .wszystkiego dobrego w Nowym Roku

#5 Gość_iwonka

• Grupa Guests

Napisano 16 styczeń 2010 - 15:06

jak długo załatwiasz papieologie , bo ja od sierpnia 2009 i jeszcze nie mam pozwolenia na budowę, a ENEA tylko pisze pisma że jeszcze się zagłębiają w temat i nie wiedzą kiedy wydadzą warunki przyłącza.

#6 Gość_urszula

• Grupa Guests

Napisano 22 styczeń 2010 - 19:27

sierpien

#7 Gość_brucemajster

• Grupa Guests

Napisano 16 luty 2010 - 11:51

Wyświetl postUżytkownik urszula dnia 22 styczeń 2010 - 19:27 napisał

sierpien

a jaki jest dokładny koszt budowy ??

tzn stan surowy zamknięty i wykończenia ??

czy te koszty podane na stronie czyli 90tyś ssz plus 65tyś za wykończenie to prawda??

pozdrawiam

#8 Gość_iwonka

• Grupa Guests

Napisano 15 marzec 2010 - 19:14

Wyświetl postUżytkownik brucemajster dnia 16 luty 2010 - 11:51 napisał

a jaki jest dokładny koszt budowy ??

tzn stan surowy zamknięty i wykończenia ??

czy te koszty podane na stronie czyli 90tyś ssz plus 65tyś za wykończenie to prawda??

pozdrawiam

nie wiem dopiero zaczynam budowę.
w miare postępów będę podawała kwoty wydane na poszczególne etapy budowy

#9 Gość_Rafał

• Grupa Guests

Napisano 28 grudzień 2010 - 18:44

jak ktoś ma jakiś foty wykonanie tego domu to prosze o przesłanie ich na emaila gonzicz@poczta.onet.pl dziękuje. A jak podparliście strop drewniany na ścianach nośnych zewnętrznych? Z tego co czytam to belki opierają sie na 3 cm ściany dla mnie to mało Pozdrawiam

#10 Gość_Nowy

• Grupa Guests

Napisano 21 czerwiec 2011 - 19:44

Witam . Jestem zainteresowany budową Słonecznego. Jesli ktoś w wielkopolsce buduje ten dom prosze o kontakt Frutas@vp.pl

#11 Gość_patka

• Grupa Guests

Napisano 14 grudzień 2011 - 11:27

Witam,
Ja tez bede budowac słoneczny z garażem. mam juz pozwolnenie. ale najpierw musimy wziąć kredyt. do kredytu potrzebny jest taki kosztorys budowy, czy ktoś mógłby mi taki wstępny kosztorys przesłac na maila- patus188@o2.pl ? będe wdzięczna i z góry dziękuje.

#12 Gość_Jurek

• Grupa Guests

Napisano 28 marzec 2012 - 10:27

Patka, wejdź na forum MG projekt, tam jest rozpisane wszystko, co się zmienia, jak to dokładnie wyliczyć. Sam wczoraj bez problemu wyliczyłem do domu brata ( buduje sie teraz) ja jeszcze jestem na etapie szukania dzialki. Wiem jedynie, że zostanę chyba przy pracowni MG projekt, brat był bardzo zadowolony i zachwalał.

#13 Gość_Patka

• Grupa Guests

Napisano 29 marzec 2012 - 10:47

Dzięki Jurek, znalazłam! Trochę to skompilowane było, ale mój mężuś sobie z kalkulatorem jakoś poradził. W ogole fajne forum, kupa informacji o każdym projekcie i pakiecie. Myśliecie właśnie nad jakimś pakietem? Ja sie nad ogrzewana podłogą zastanawiam, tylko nie wiem czy przy tym domu to opłacalne chociaż trochę ;)
Projekt jest dosyć prosty więc nie powinny koszty chyba być za wysokie, skad braliście fachowców? Ja sie zastanawiam na tymi polecanymi przez MG, ktoś już z ich usług korzystał?

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Raszka Ikona

• Newbie
  • Pip
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja 30-marzec 12

Napisano 30 marzec 2012 - 10:45

Witam,
Ja buduję dom według tego projektu i poki co bardzo zadowolona jestem ;) Żadnych problemów, łatwa i nieskomplikowana metoda załatwiania papierków ;)
Z pakietami to ja planuje podłogowe ogrzewanie wziąśc, ale jeszcze o tym myslimy i o opłacalności, więm że mężuś to przelicza i w sumie to będzie głównie jego decyzja.
Na forum pracowni juz wcześniej byłam, nie wiem jak inaczej bym projekt znalazła ;)

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ciekawe wiadomości
Piwonia

Piwonie

Piwonia to jedyny rodzaj należący do rodziny piwoniowatych (Paeoniaceae (D.C.) Rudolpfi). Wśród około 40 gatunków z rodzaju piwonia znajdziemy najpiękniejsze byliny ogrodowe, ale i niewysokie krzewy dorastające do 3 metrów wysokości. To wartościowe byliny także z uwagi na duże kępy zielonych liści, wiosną często zabarwionych na czerwono, ciemniejących jesienią.
Betoniarka samochodowa

Czym się kierować przy wyborze betoniarki

Kiedyś pewien student, zapytany przez profesora co wie o betonie, odpowiedział: „Beton powstaje w betoniarce”. Jakby na to nie patrzeć miał racje, przynajmniej częściowo. Ludzie z branży budowlanej na pewno są w stanie trochę więcej powiedzieć na tak sformułowane pytanie. Ale czy każdy z nich byłby w stanie powiedzieć coś o samej betoniarce? O jej pojemności, wieńcu, czy lepiej żeby była na koło czy korbę? Albo jaka jest różnica między betoniarką a mieszarką? Poniżej przedstawiamy kompendium wiedzy na temat tych właśnie urządzeń.
Leszczyna

Fenologiczne pory roku

Nazwa fenologia pochodzi od słowa fenomen - zjawisko. Łączy pogodę i zmiany klimatyczne ze zmianami w świecie roślin i zwierząt. Fenologiczne pory roku są wyznaczane przez fazy rozwoju określonych gatunków roślin. Są one dla ogrodników, rolników bardziej miarodajne niż meteorologiczne pory roku, opierają się, bowiem na wskazaniach samych roślin, te zaś najlepiej orientują się o przebiegu sezonowych zmian w rozwoju żywej przyrody na danym obszarze.
Cytryniec chiński

Cytryniec chiński

Cytryniec chiński (Schisandra chinensis) to pnącze wysokości do 8 m. Liście eliptyczne do owalnych, siedzące na krótkich ogonkach. Kwiaty kremowobiałe i bladoróżowe, pachnące, do 2 cm średnicy. Szczególnie ozdobny jesienią ze względu na grona czerwonych jagód i żółto zabarwione liście. Owoce mają wspaniałe właściwości lecznicze, zawierają dużo witaminy C i kwasów organicznych. Doskonały na nalewki.
Cytryniec jest gatunkiem dwupiennym. Dla produkcji owoców należy sadzić oba rodzaje krzewów: męskie i żeńskie.
Melon gruszkowy

Pepino gold

Pepino gold (Solanum muricatum) to pochodząca z Chile i Peru wieloletnia roślina. Zadomowiła się na dobre w okolicach Florydy. W Polsce wciąż jest zbyt mało znana, zasługuje jednak na naszą uwagę. A doskonały smak jej ciekawych owoców niech będzie dodatkową zachętą.
Pepino gold zwane również melonem gruszkowym, czy też gruszką melonową to wieloletnia, efektowna roślina, o niebiesko-fioletowych, pachnących kwiatach.
Te ciekawe, dorastające rozmiarami do wielkości dużego jabłka, wadze nawet do 400 gram owoce, o złocistej, pokrytej fioletowymi pasami skórce, kryją w sobie jasnożółty, soczysty, słodki miąższ. Jego smak to połączenie ananasów, cytryn, gruszki i melona.